Grupul bancar austriac Erste anticipeaza reducerea costurilor riscurilor in acest an pe toate pietele pe care este prezent, cu exceptia Romaniei si Ungariei, a declarat directorul general al institutiei de credit, Andreas Treichl, citat de Reuters, informeaza Mediafax.
"Ne asteptam ca in acest an costurile riscurilor sa scada cu 10-20% in toate statele, cu exceptia Romaniei si Ungariei. In aceste doua tari, provizioanele vor ramane o perioada la niveluri ridicate", a afirmat Treichl.

El a adaugat ca in Romania si Ungaria costurile riscurilor nu vor incepe sa scada inainte de al treilea trimestru din acest an.

Treichl a mentionat, de asemenea, ca grupul bancar, al doilea ca marime din Europa emergenta dupa valoarea activelor, este pregatit sa ramburseze 1,2 miliarde de euro din ajutorul primit de la statul austriac in timpul crizei financiare.

"Ne simtim confortabil cu actuala capitalizare chiar si contextul noului set de reguli Basel III", a mai spus Andreas Treichl (foto).

Costurile riscurilor vor reveni la nivelurile anteriare crizei pana cel tarziu in 2013, a mai spus el.

Erste controleaza indirect grupul BCR, care include banca BCR, BCR Banca pentru Locuinte, BCR Administrare Fond de Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities, Anglo Romanian Bank Limited si BCR Chisinau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri