Raiffeisen Bank poate acorda sectorului IMM credite in valoare totala de pana la 102,5 milioane euro pentru finantarea investitiilor si a capitalului de lucru, in conditiile unor garantii minime (cel mult 30% din valoarea creditului acordat) si a unor dobanzi mai mici.
Facilitatea se adreseaza companiilor care au maxim 50 de angajati si o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro. Valoarea maxima a unui credit poate fi de 1,025 milioane euro.

Creditele sunt disponibile atat in lei cat si in euro pana pe 31 martie 2013, iar perioada de rambursare variaza de la un an pana la maxim 6 ani. Nivelul garantiilor solicitate companiilor este mai redus, datorita acordului incheiat de Raiffeisen Bank cu Fondul European de Investitii, sub umbrela initiativei JEREMIE.

“Acordul semnat cu finantatorul european ne permite ca in cazul clientilor foarte buni sa eliminam complet cerinta garantiei, aceasta fiind una dintre marile piedici in calea IMM-urilor catre finantare. Cu o garantie mai mica, dobanzile vor fi mai mici. In anumite cazuri, la creditele in lei de exemplu, dobanda poate fi si cu 4% mai mica decat in oferta standard”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepresedinte Raiffeisen Bank.

Fondul European de Investitii a semnat cu Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Bank doua acorduri de garantare in cadrul initiativei JEREMIE, care vor permite celor doua banci sa acorde imprumuturi noi in valoare de pana la 315 milioane de euro pentru sectorul IMM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri