Brokerii de asigurare devin un canal de distributie tot mai important in piata romaneasca de asigurari, in contextul in care in numai 5 ani, gradul de intermediere s-a dublat, potrivit CSA.
Valoarea primelor intermediate de brokerii de asigurare s-a ridicat la 3,198 miliarde de lei in 2010, in scadere cu 0,4% fata de 2009.

Rezulta un grad de intermediere de 38,5%, comparativ cu 19,4% in 2005.

"Brokerii de asigurare devin un canal de distributie tot mai important in piata romaneasca de asigurari, in contextul in care in numai 5 ani, gradul de intermediere s-a dublat", a declarat Angela Toncescu, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Declaratiile au fost realizate in cadrul Forumului International de Asigurare si Reasigurare (FIAR), organizat de Media Xprimm.

Venituri au cumulat 533,78 milioane de lei (plus 5,76%), din care, veniturile din negocierea contractelor de asigurari au insumat 505,31 milioane de lei (5,38%).

Asihuratorii au subscris prime brute in valoare de 8,305 miliarde de lei (in scadere cu cu 6,36% comparativ cu 2009) in 2010.

Indemnizatiile brute platite (inclusiv rascumparari) au totalizat 5,471 miliarde de lei, iar rezervele tehnice brute 11,166 miliarde de lei.

In prezent pe piata de asigurari din Romania isi desfasoara activitatea 43 de societati de asigurare, 567 brokeri de asigurare si peste 240.000 intermediari, persoane fizice si juridice, potrivit CSA.

FIAR este cel mai important eveniment din Sud Estul Europei cu participare internationala, dedicat pietei asigurarilor si reasigurarilor din Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri