Cursul de schimb a scazut cu 0,6 - 0,65 bani in prima ora a sedintei interbancare de joi, la 4,2040 - 4,2060 lei/euro, leul urmand linia monedelor statelor din regiune, insa aprecierea a venit intr-o piata cu volume reduse de valuta tranzactionata.
Leul s-a depreciat miercuri, pe fondul cererii mai ridicate de valuta care nu si-a gasit contraparte la vanzare, potrivit dealerilor, paritatea urcand peste 4,21 lei/euro. Jucatorii au fost mai precauti dupa ce miercuri Moody's a redus ratingul de credit al Portugaliei cu patru trepte, la "Ba2", iar

banca centrala a Chinei a majorat dobanda de politica monetara.

Totusi aversiunea la risc a jucatorilor s-a mai diminuat, ulterior, astfel ca la deschiderea sedintei de joi, leul a inceput sa se aprecieze in raport cu euro, primele operatiuni fiind realizate la 4,2070 - 4,2100 lei/euro. Paritatea este usor sub ultimele cotatii de miercuri, de 4,2105 - 4,2120 lei/euro.
Ulterior, unele ordine de vanzare de euro au dus cursul pana la un minim de 4,2000 - 4,2030 lei/euro, insa ulterior rata de schimb a revenit usor.
Astfel, la putin timp dupa ora 10:00, bancile comerciale cotau euro la 4,2040 - 4,2060 lei.

"Principalul motiv pentru aprecierea leului, dar si a valutelor din regiune, este revenirea usoara a burselor din SUA, pentru ca nu sunt alte informatii noi, care sa aiba o influenta asupra jucatorilor. Totusi, volumele pe plan local sunt mici, dupa ce zilele trecute au fost intr-o medie normala. Probabil ca vor fi unele miscari mai vizibile dupa ora 15:30, cand se vor publica doua rapoarte despre piata muncii din SUA", a afirmat un dealer.

El a mentionat ca dupa prima ora a sedintei de la Bucuresti, forintul se aprecia cu 0,2% in raport cu euro, iar zlotul se intarea cu 0,1%.
Cursul de referinta publicat miercuri de Banca Nationala a Romaniei, de 4,2022 lei/euro, a fost cu 2,05 bani peste paritatea de marti, de 4,1817 lei/euro. Marti, rata de schimb a atins cel mai redus nivel din ultimele trei saptamani, evolutia leului fiind determinata de anuntul privind imbunatatirea ratingului Romaniei.

Dobanzile afisate joi dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele pe termen de o zi, de 3% - 3,5%, au fost foarte apropiate de randamentele practicate miercuri, cand au variat intre 2,97 - 3,47%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri