Piata de asigurari nu va stagna in 2012, ci dimpotriva va creste cu peste 1%, in linie cu dezvoltarea economiei romanesti, crede presedintele directoratului Asirom, Mariana Diaconescu (foto).
"Anul 2012 va fi unul greu, dar nu cu mult mai complicat decat au fost cei precedenti si in acest context piata de asigurari are potential de crestere. Astfel, in linie cu dezvoltarea economiei romanesti, nu cred ca piata de asigurari va stagna in 2012, ci dimpotriva va creste cu peste 1%", a declarat presedintele directoratului Asirom, Mariana Diaconescu.

Declaratiile au fost facute la conferinta XPRIMM Annual Forecast Meeting - Asigurari Generale.

„Economia romaneasca a fost afectata in ultimii ani de criza financiara si era un lucru firesc ca si industria de asigurari sa urmeze aceasta evolutie. De altfel, in piata din Romania nu este un lucru usor sa obti rezultate bune, industria fiind marcata de o pondere foarte mare a asigurarilor auto, iar in ceea ce priveste celelalte clase nivelul de dezvoltare nu este unul foarte mare”, a spus Diaconescu.

Presedintele directoratului Asirom a adaugat ca desi politele obligatorii vor continua sa dicteze trendul evolutiei din piata de asigurari, precum cele de locuinte, dar ramane increzatoare ca produsele facultative vor prinde mai mult si se va pune un accent mai mare pe calitatea angajatilor din asigurari.

„Anul 2012 va fi caracterizat de o flexibilizare a produselor de asigurare si o dezvoltare a canalelor de distributie netraditionale, precum Internetul”, a mai spus Diaconescu.

Asirom a subscris prime brute de 514,22 milioane de lei, in primele trei trimestre din 2011, in crestere cu 31%, comparativ cu business-ul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut de 390,74 milioane de lei. Astfel, compania a consemnat cea mai mare crestere din 2001 la nivel de piata, urcand pana pe locul cinci intre asiguratorii locali. La nivel general, piata asigurarilor a scazut cu 3,71%, la noua luni in 2011, la 6,08 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurarile auto (RCA +CASCO) cu 5,89%, la 4,8 miliarde de lei.

Sursa foto: 1asig.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri