Moneda nationala si-a luat ieri un respiro, dupa mai multe zile de crestere fata de euro si dolar.

De la inceputul anului euro a pierdut 0,2005 lei iar dolarul 0,1941 lei, moneda nationala pastrandu-si, in opinia dealerilor bancari, tendinta apreciativa si in urmatoarea perioada.

O eventuala interventie a BNR in piata valutara ar putea fi necesara avand in vedere explozia deficitului comercial care a trecut de 10 miliarde euro in 2005.

Pe de alta parte, in februarie rezervele valutare ale BNR au crescut cu 422,2 milioane, urcand la 17.688,4 milioane euro, iar rezervele internationale (valute plus aur) la peste 19,26 miliarde euro. Interesant este faptul ca aceasta evolutie a avut loc fara interventia, cel putin aparent, a BNR pe piata valutara, ea bazandu-se pe intrari din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele.

Cotatiile euro au fluctuat ieri intre un minim de 3,4680 - 3,4725 lei si un maxim de 3,4825 - 3,4875 lei, pe fondul unei cresteri a cererii importatorilor, ceea ce a facut ca cursul sa urce de la 3,4755 la 3,4766 lei.

La randul sau dolarul a crescut de la 2,9114 la 2,9138 lei, la aceasta contribuind stabilizarea paritatii euro/dolar pe pietele internationale.
Paritatea a fluctuat in prima parte a zilei intre 1,1916 - 1,1948 dolari.
Declaratiile facute de Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene, dupa anuntul privind majorarea dobanzii de referinta de la 2,25 la 2,50%, referitoare la perspectivele pozitive ale economiei din euro-zona au avut darul de a aprecia euro, care a atins un maxim de 1,1963 dolari.

Pe London Bullion Market, pretul unciei de aur a urcat ieri dimineata la 564 dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri