Criza datoriilor de stat din zona euro demonstreaza ca guvernele din intreaga lume trebuie sa accepte ca populatia trebuie sa munceasca mai mult, pe masura ce durata medie de viata creste, iar varstele de pensionare vor urca spre 70-80 de ani, considera directorul general al AIG, Robert Benmosche.
"Varstele de pensionare vor trebui sa urce spre 70, 80 de ani. Astfel, pensiile si serviciile medicale se vor incadra in buget. Lumea va munci mai mult, ridicand povara de pe tineret", crede Benmosche (68 de ani), citat de Bloomberg si preluat de Mediafax.

Presedintele SUA, Barack Obama, i-a criticat la sfarsitul saptamanii trecute pe liderii europeni pentru ca nu au luat masurile necesare solutionarii crizei datoriilor de stat.

Benmosche crede ca iesirea Greciei din zona euro ar fi un dezastru pentru tara, iar Europa trebuie sa impiedice acest scenariu.

Grecii trebuie sa inteleaga ca nu exista o iesire usoara din aceasta situatie, iar guvernul trebuie sa-i convinga sa munceasca mai mult, a spus seful AIG, cea mai mare companie de asigurari din lume pana in 2008, cand a fost salvata de la colaps de guvernul american.

"Daca nu, daca revin la propria moneda, cred ca se vor confrunta cu o inflatie uriasa, devastatoare pentru cei cu venituri fixe", a adaugat el.

Grecia
are o varsta medie efectiva de pensionare de 59,6 ani, printre cele mai scazute din Europa, in timp ce durata medie de viata este de 81,3 ani, potrivit datelor Bloomberg.

Presedintele francez Francois Hollande a promis ca va cobori varsta legala de pensionare la 60 de ani, de la 62, si va creste taxele pentru companii si banci, introducand totodata un impozit de 75% pe veniturile mai mari de un milion de euro pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri