Trei dintre cele noua fonduri pe actiuni au avut o crestere de peste 5% de la inceputul acestui an.
Indicele Fondurilor Mutuale a crescut cu 1,57% de la inceputul acestui an. Au obtinut un randament peste dobinda bancara anuala cei care au mizat pe titlurile fondurilor Active Dinamic (majorare de 5,25%), Omninvest (5,29%), Oportunitati Nationale (5,83%) si Transilvania cu 5,65%.

Primele trei sint fonduri pe actiuni, iar ultimul un fond diversificat. Daca am lua in serios zicala Sa invatam din greselile trecutului, observam ca si in 2005 cele patru fonduri au avut printre cele mai bune cresteri. In ansamblu, se poate spune ca cine a mizat pe titlurile acestora a obtinut deja dobinda anuala la un depozit bancar.

Datele statistice din perioada 1 ianuarie-3 martie 2006 releva faptul ca Indicele Fondurilor Mutuale (IFM) se majorase cu 2,82%. La acea vreme cele mai bune randamente le aveau fondurile pe actiuni Intercapital cu 8,73%, Napoca - 8,29%, Omninvest - 8,25%, Oportunitati Nationale - 7,20% si Active Dinamic - 7,13%.

Istoricul de anul trecut al fondurilor ne arata ca in perioada martie-aprilie acestea si-au diminuat cresterea. Personal, cred ca sintem in grafic si vom realiza ce ne-am propus, ne linisteste Eugen Voicu, presedintele Certinvest, societate care administreaza activele a patru fonduri mutuale: Intercapital, Capital Plus, Orizont si Tezaur.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5065&art=12160&cHash=b38f2feab7

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri