Raiffeisen Bank Romania si Citibank Romania au semnat un acord potrivit caruia banca austriaca va achizitiona portofoliul de retail al Citi, tranzactia urmand sa fie finalizata dupa aprobarea de catre Consiliul Concurentei, probabil in trimestrul al treilea 2013.
Participa la Conferinta “Fiscal 2013” organizata de wall-street.ro miercuri, 3 aprilie. Daca ai intrebari si idei pe care vrei sa le dezbati cu specialistii invitati la conferinta, tot ce trebuie sa faci pentru este sa completezi formularul disponibil aici. Te invit sa trimiti aplicatia pana vineri, 29 martie, ora 18.00. Participarea la eveniment este GRATUITA!

Acordul prevede ca Raiffeisen Bank va prelua un portofoliu de peste 100.000 de clienti, cu active de 460 milioane lei (peste 90 de milioane de euro) si peste 770 milioane de lei (peste 175 milioane euro) in depozite, potrivit datelor de la 31 decembrie 2012, precum si toti angajatii diviziei de retail a Citibank Romania.

wall-street.ro a scris inca de acum 2 saptamani despre intentia austriecilor de la Raiffeisen de a achizitiona portofoliul de retail al Citi, mai ales ca exista un precedent. In 2010, subsidiara Citibank din Cehia a vandut grupului austriac Raiffeisen International Bank AG (RBI) divizia de retail, pentru 29,2 milioane euro.

“In cei 15 ani de cand opereaza pe piata romaneasca, Raiffeisen Bank s-a pozitionat strategic ca un partener pentru cei aproape doua milioane de clienti pe care ii deservim astazi. Pentru incheierea acordului a contat faptul ca modelul de afaceri al Citi pe toate segmentele de retail este similar cu al nostru, atat in ceea ce priveste calitatea serviciilor, cat si a ofertei de produse. De asemenea, calitatea portofoliului de credite a fost un factor important in decizia noastra de a incheia aceasta tranzactie. Datorita acestor similaritati cu modelul nostru de afaceri pe segmentele de clienti persoane fizice, estimez ca dupa finalizarea tranzactiei, integrarea operationala se va face in bune conditii”, a declarat Steven van Groningen, presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania.

Pana in momentul in care tranzactia va fi finalizata, clientii Citibank vor continua sa fie deserviti in conformitate cu prevederile contractuale si cu reglementarile si normele prudentiale aplicabile. Dupa acest moment, Citi si Raiffeisen Bank vor colabora pentru ca transferul conturilor clientilor sa decurga foarte bine, mentinand in acelasi timp nivelul de calitate a serviciilor cu care acestia s-au obisnuit, arata cele doua institutii de credit.

“Suntem multumiti de vanzarea cu succes a operatiunilor noastre de retail. Citi a construit o afacere solida de retail in Romania, cu un portofoliu atractiv de produse si cu o echipa dedicata excelentei in servicii. Vanzarea reprezinta cea mai buna solutie pentru clienti, angajati si actionari. Doresc sa multumesc tuturor clientilor nostri persoane fizice pentru incredere si parteneriat. Vom continua sa investim in Romania pentru deservirea clientilor nostri corporativi globali si locali, a intreprinderilor mici si mijlocii, a institutiilor financiare si a sectorului public”, a declarat Tibor Pandi, director general al Citi Romania.

Termenii tranzactiei sunt confidentiali si nu sunt de natura sa influenteze indicatorii celor doua grupuri financiare internationale.

Citi Romania a fost consiliata pentru aceasta tranzactie de catre divizia Institutional Clients Group a Citi, in timp ce Raiffeisen Capital & Investment a fost consultantul Raiffeisen Bank.

Citeste si Raiffeisen ar putea cumpara portofoliul de retail cu cea mai buna performanta din piata al americanilor de la Citibank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri