Lichiditatea de la bursa sibiana s-a mentinut la un nivel apreciabil, saptamana aceasta, totalul transferurilor cifrandu-se la peste 46.000 contracte, informeaza un comunicat emis vineri de Bursa Monetar Finaciara si de Marfuri Sibiu.
Valoarea echivalenta in RON a fost, la randul, ei buna, suma obtinuta depasind 79,5 milioane. Una dintre caracteristicile de baza a perioadei a fost cresterea numarului de pozitii deschise, ajuns la aproape 102.000, situatie ilustrativa pentru succesul de care se bucura inca de pe acum scadenta septembrie, informeaza Rompres.

De asemenea, s-a remarcat aprecierea consistenta a monedei unice in raport cu moneda nationala, un euro fiind cotat la 3,63 lei si 3,62 lei pentru cele doua scadente, in crestere cu 0,107 unitati si 0,1047 unitati pentru intreaga saptamana. Ascensiunea valorica a monedei unice readuce in prim plan eficienta strategiilor de hedging valutar posibile la BMFMS.

Intervalul 19-23 iunie a debutat cu o lichiditate medie, inregistrandu-se 8.568 contracte. Valoarea echivalenta in RON aferenta zilei a fost de peste 15 milioane. Ca evolutie a preturilor, aprecierile pe care s-au inscris derivatele, in sedinta din 19 iunie 2006, au produs bune randamente long intra-day. Marti, lichiditatea a crescut la 12.840 contracte, iar volumul in RON la aproape 23,5 milioane. in schimb, s-a remarcat revenirea destul de puternica pe scadere a preturilor derivatelor.

Societatile de investitii financiare au obtinut un procent ce a depasit 94 la suta din volumul zilei. Derivatele pe activele SIF 5 Oltenia, pentru care s-au realizat peste 5.000 contracte futures, au fost cele mai cautate. in cea de-a treia zi de tranzactionare a saptamanii recent incheiate, totalul contractelor inregistrate a fost de aproape 10.200 in timp ce volumul echivalent in RON s-a ridicat la peste 17,6 milioane lei.

Interesul pentru SIF-uri s-a mentinut la nivel maxim. Acestea au atras aproape 90 la suta din volumul total al trasferurilor. Peste 4.200 contracte futures s-au indreptat catre activul suoprt DESIF 5.

In ceea ce priveste cotatiile, s-au inregistrat scaderi ale preturilor derivatelor. Joi, lichiditatea a fost moderata, suma contractelor fiind de circa 6.000, cu un volum ce s-a apropiat de 10 milioane RON. Din nou, DESIF 5 au fost derivatele cu cea mai mare cautare. Astfel, s-a putut observa scaderea cu 10 la suta a pozitiilor deschise pe DESIF5 iunie, jucatorii de pe aceasta piata marcandu-si din profituri. sedinta de vineri a ridicat nivelul lichiditatii la 8.220 contracte. DESIF 5 si-au pastrat, cu aproape 2.100 contracte, suprematia.

Intr-o ierarhie a saptamanii, liderul este DESIF 5 cu peste 16.800 contracte. Titlurile amintite au inchis vineri la valori de 1,908 si 1,98 lei/actiune pentru scadentele iunie si septembrie. Raportat la toate cele cinci sesiuni, scaderile DESIF 5 au ajuns la 0,052 lei, respectiv 0,0195 lei/actiune. Locul secund a revenit DESIF 3 cu 11.173 contracte.

Ultimele tranzactii efectuate cu acestea au stabilit preturile de cotare la 1,73 lei/titlu pentru scadenta curenta si 1,77 lei/actiune pentru cea din septembrie. Locul trei a revenit derivatelor DESIF 2, cu peste 10.000 contracte. Din sectorul petrolier, cele mai tranzactionate au fost actiunile DESNP, cu cele 2847 contracte, iar din sectorul bancar DETLV, cu 1339 contracte. DESNP au inchis la 0,4821 lei si 0,491 lei/titlu, iar DETLV la 0,8875 lei si 0,929 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri