Prima extragere a loteriei bonurilor fiscale a avut loc luni, 13 aprilie, in cea de-a doua zi a Pastelui, Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anuntand biletele castigatoare.

Astfel, la extragerea de Paste au fost alese castigatoare bonurile cu valoare de 6 lei, emise pe data de 7 februarie. La prima a loteriei bonurilor fiscale au participat doar bonurile emise in perioada 2 februarie – 28 martie 2015. Extragerea a fost publica si a fost transmisa in direct de TVR, care a pus la dispozitie, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei in direct.

Rezultatele extragerii vor fi postate si pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, al ANAFsi al C.N. „Loteria Romana” S.A. pentru o perioada de minimum 30 de zile.

In cazul in care o persoana are doua sau mai multe bonuri castigatoare la extragerea de Paste, va primi banii pentru toate bonurile castigatoare. De asemenea, daca la extragere exista mai multe bonuri/persoane castigatoare, fondurile alocate de Ministerul Finantelor (1 milion de lei) se impart in mod egal acestora.

Revendicarea premiilor la prima loterie a bonurilor

Cei care detin bonuri castigatoare isi pot revendica premiile, incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii (14 aprilie) pana la data de 13 mai 2015, inclusiv, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator emis alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administrație fiscala din structura ANAF, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obtinut gratuit de la administratia fiscala la care se depune bonul fiscal sau descarcat de pe site-ul Ministerului Fintantelor.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine).

Necesar pentru revendicarea premiului:

  • Bonul fiscal castigator in original
  • Copie act identitate
  • Cerere tip

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritoriala ANAF unde a fost depus originalul bonului fiscal castigator elibereaza o copie care poarta mentiunea „conform cu originalul”.

Plata castigurilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa verificarea autenticitatii si realitatii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de catre reprezentantii ANAF.

Ce este loteria bonurilor fiscale si de ce a decis statul sa o introduca?

Loteria bonurilor fiscale presupune extrageri lunare si speciale a bonurilor primite de cumparatorii din Romania. Orice persoana poate participa la loteria bonurilor, chiar daca nu a implinit inca varsta de 18 ani. Loteria va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, dar va putea fi organizata si ocazional, dupa minimum 15 zile de la sfarsitul intervalului calendaristic participant la Loterie.

Persoanele care vor sa participe nu trebuie sa se inscrie in prealabil in competitie, ci doar sa urmareasca rezultatul extragerilor si sa pastreze bonul fiscal.

Cititi mai mult despre Loteria bonurilor fiscale si care sunt sansele de castig

Loteria Romana va alege mai intai o zi castigatoare din luna anterioara a extragerii, iar apoi va alege o suma castigatoare, de la 1 la 999. Daca o persoana detine un bon care sa corespunda zilei si sumei extrase, acesta este castigator. Daca, de exemplu, suma extrasa este 21 iar dumneavoastra detineti un bon cu suma de 21,4 lei, bonul este de asemenea declarat castigator.

Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor, declarase in ianuarie ca bonurile fiscale din timpul anului ar trebui sa fie pastrate in continuare de cumparatori, deoarece acestea vor fi valabile si pentru loteria bonurilor de Craciun, extragere care va include toate tichetele din timpul anului.

Foto: Shutterstock / Magnifying Glass

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri