Va ganditi sa economisiti, dar in acelasi timp nu vreti sa aveti banii blocati in depozite cateva luni? Daca da, probabil ca un cont de economii este produsul pe care il cautati, chiar daca ofera o dobanda mai mica decat depozitele. Aveti insa grija la comisioanele bancare, pentru ca, desi pare ciudat, unele banci mari din piata taxeaza chiar si banii pe care ii depuneti in conturile de economii si, mai mult, percep comisioane la inchiderea acestor conturi.

BCR, cea mai mare banca din sistem dupa active, are zero comisioane pentru deschiderea, alimentarea sau inchiderea contului de economi. Totusi, banca percepe un comision de administrare lunar de 4 lei.

BRD Societe Generale iese cel mai prost la acest capitol, intrucat percepe si un comision de administrare pentru contul de economii, de 3,6 lei, dar si un comision de inchidere de 30 de lei.

Banca Transilvania nu percepe un comision de administrare pentru contul de economii, dar in cazul in care decideti sa retrageti suma de bani depusa (minim 1.000 lei la constituire) mai devreme de 5 ani veti plati un comision de 0,5% din suma minima, deci 5 lei.

UniCredit Tiriac Bank este una dintre bancile care nu percep comisioane la deschiderea, administrarea sau inchiderea contului de economii.

Raiffeisen Bank percepe in cazul contului de economii Super Acces Plus un comision lunar de administrare de 4 lei, dar acesta poate cobori la 2 lei pe luna daca la sfarsitul fiecarei zile bancare din luna calenderistice soldul contului este mai mai mare sau egal cu 3.000 lei.

ING Bank este si ea una dintre bancile mari care nu percepe comisioane la deschiderea, administrarea si inchiderea contului de economii.

Banca Comision de administrare Comision de inchidere

BCR

4 lei 0 lei
BRD 3,6 lei 30 lei
Banca Transilvania 0 lei 5 lei
UniCredit Tiriac Bank 0 lei 0 lei
Raiffeisen Bank 4 lei 0 lei
CEC Bank Nu are acest produs Nu are acest produs
ING Bank 0 lei 0 lei
Alpha Bank 0 lei 0 lei
Bancpost 0 lei 0 lei
Piraeus Bank 1 leu 0 lei

Bancpost are in oferta contul de economii Perpetuum, pentru care nu percepe comisioane de deschidere, administrare sau inchidere. Nici Alpha Bank nu percepe comisioane pentru contul de economii.

La contul curent Ideal al Piraeus Bank comisionul de administrare este de 1 leu pe luna, iar banca nu percepe un comision de inchidere.

*Comisioanele din tabel sunt obtinute de pe site-urile bancilor si au fost confirmate de operatorii de help-desk ai institutiilor de credit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri