Actionarii Total Leasing au aprobat schimbarea numelui companiei in Total Leasing IFN, modificarea formei juridice dintr-o societate cu raspundere limitata intr-o societate pe actiuni si numirea C.I.P.L. Expert Audit ca auditor financiar, informeaza NewsIn.

Capitalul social al companiei de leasing este de 2 milioane lei, iar actionar majoritar este portughezul Bonte Alain Louis Michel Emile, care controleaza 64% din actiuni. Sociedade de Estudos de Investimentos Imobiliarios (SEII) are 26% din capitalul social al Total Leasing, iar Radulescu Niculina detine aproximativ 10% din capital.

Potrivit site-ului oficial al companiei de leasing, aproape doua treimi (65%) din finantarile acordate de companie sunt destinate achizitionarii de echipamente industriale, iar 34% sunt pentru leasing-ul mijloacelor de transport. Aproximativ 85% din clienti sunt firme mici si mijlocii, se mai spune pe site-ul Total Leasing.

Total Leasing, companie cu capital majoritar portughez, a fost infiintata in 2001 si este membra a Asociatiei Societatilor Romane de Leasing. Alain Bonte si SEII au mai fost actionari si la societatea Asigurari Global, a carei activitate a fost suspendata in 2005 de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Alain Bonte este presedintele consiliului de administratie al SEII.

Potrivit Ordonantei nr. 28 din 26 ianuarie si normelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), orice institutiei financiara nebancara (IFN) trebuie sa se constituie ca o societate pe actiuni, iar denumirea societatii trebuie sa contina sintagma "institutie financiara nebancara" sau abrevierea acesteia, "IFN".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri