Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decalrat ca ar putea decide in circa o luna in cazul aplicarii unui instrument de redresare financiara in cazul Carpatica Asig, dupa ce Deloitte va finaliza auditul asupra activitatii companiei, a declarant marti prim-vicepresedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

ASF a anuntat in a doua parte a lunii ianuarie ca va aplica masurile de rezolutie in cazul societatii Carpatica Asig pentru a evita efectele negative asupra stabilitatii financiare a pietei asigurarilor, urmand sa intocmeasca planul in maxim 6 luni, potrivit News.ro

Totodata, a desemnat Fondul de Garantare a Asiguratilor ca administrator temporar, avand competenta de a reprezenta asiguratorul.

“Speram ca in aproximativ o luna sa avem finalizat raportul de audit al auditorului selectionat pentru a face acest lucru, astfel incat la nivelul Autoritatii de Supraveghere Financiara sa putem aborda decizia de aplicare sau nu a unui instrument de redresare financiara, cu obiectivul principal de a diminua costurile lichidarii si de protectie a consumatorilor”, a afirmat Coca Constantinescu la Financial Forum, organizat de Profit.ro.

Carpatica Asig, aproape de a fi preluata de un nou investitor

In ceea ce priveste investitorul care si-a anuntat interesul pentru preluarea Carpatica Asig, oficialul ASF spune ca acesta si-a depus o parte din documentele necesare pentru autorizare.

“Sectorul asigurari si reasigurari (din cadrul ASF - n.r.) analizeaza astazi (marti) dosarul respectiv”, a adaugat prim-vicepresedintele autoritatii.

Intrebat daca este un investitor viabil, Coca Constantinescu a spus ca reprezentantii ASF se vor lamuri zilele viitoare, urmand sa anunte la momentul potrivit decizia Consiliului autoritatii.

International Insurance Consortium (IIC), o firma inregistrata in Olanda cu afaceri in Ucraina, unde a preluat un asigurator local, a anuntat in martie ca a ajuns la o intelegere cu actionarii Carpatica Asig, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea. Astfel, investitorul afirma ca vrea sa preia integral compania de asigurari locala si sa parafeze tranzactia pana in vara, insa operatiunea trebuie aprobata de ASF.

Firma olandeza, despre care nu exista informatii publice despre conducere sau actionariat si care nu are un site pe internet, a cumparat recent firma de asigurari Providna, unul dintre cei mai mari asiguratori din Ucraina, de la firma ruseasca Rosgosstrakh, potrivit presei ucrainene.

In prezent, toata fosta conducere Carpatica Asig - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Ilie si Oprea Carabulea - este cercetata penal sub acuzatia de constituire de grup infractional organizat. Persoanele in cauza sunt acuzate ca ar fi ascuns rezultatele reale ale Carpatica Asig, inclusiv pentru a pacali un potential investitor.

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri