Ministerul Finantelor Publice a emis certificate de trezorerie cu discont cu scadenta la sase luni, in valoare totala de un miliard de lei, cu un randament mediu de 5,81%, informeaza un comunicat al institutiei.
Emisiunea de certificate de trezorerie a fost suprasubscrisa de 545 %, potrivit comunicatului. Ministerul Finantelor a programat, in primul trimestru din 2007, sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valoare cumulata de 5,7 miliarde lei, informeaza un comunicat al ministerului, potrivit NewsIn. Certificatele de trezorerie vor avea scadente de sase si 12 luni, in timp ce obligatiunile de stat de tip benchmark vor avea scadente de trei si cinci ani.

Licitatiile pentru certificatele de trezorerie au loc lunar in 2007, fiind organizate in a treia saptamana din luna. Data de licitatie este in ziua de luni, iar cea de decontare in cea de miercuri. Licitatiile pentru obligatiunile de stat de tip benchmark au loc lunar, cu exceptia lunii ianuarie, fiind organizate in prima saptamana a lunii. Data de licitatie este in ziua de joi, iar cea de decontare in ziua de luni.

Trimestrial, Ministerul Finantelor publica un anunt referitor la maturitatile si valorile indicative ale imprumuturilor pe fiecare luna a trimestrului in curs, urmand ca prin prospectul de emisiune lunar sa fie anuntat volumul efectiv si alte elemente specifice emisiunilor anuntate.

Ministerul Finantelor a estimat ca va lansa, in 2007, emisiuni de titluri de stat pe piata interna, in valoare de opt miliarde de lei si o emisiune de titluri de stat pe pietele internationale de circa 500 milioane de euro.

In 2006, Finantele au anulat toate emisiunile de titluri de stat programate prin calendarul dat publicitatii la inceputul anului, pentru ca bugetul consolidat a inregistrat excedent in fiecare luna. Potrivit legii datoriei publice, statul nu se poate imprumuta in conditii de surplus bugetar
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri