Banca internationala de investitii Morgan Stanley si-a diminuat sub cota de 5% detinerea la compania din domeniul dezvoltarii de proiecte imobiliare Imotrust Arad, dupa ce intrase, pe 8 mai, in actionariatul firmei cu 6%, potrivit raportarilor transmise pietei Rasdaq.

Morgan Stanley & Co. International Ltd a devenit actionar semnificativ la compania care dezvolta proiecte imobiliare Imotrust SA Arad, in urma achizitiei a 6% din pachetul de actiuni, chiar de la Imotrust SA. Imotrust SA si-a lichidat pe 8 mai participatia la propriul capital social, vanzand printr-o tranzactie speciala 6% din Imotrust (3,642 milioane actiuni), la pretul de 2,60 lei pe titlu, pentru suma totala de 9,47 milioane lei. in urma acestei raportari, Imotrust detine in mod concertat cu alte persoane 71,81% din capitalul propriu, fata de 86,79% la inceputul acestui an.

Actionarii Imotrust au aprobat pe 27 aprilie majorarea capitalului social cu 4,61 milioane lei, de la 6,06 milioane lei la 10,68 milioane lei, operatiune care include partial si o parte din profitul pe 2006, si au renuntat la dividende. Pentru majorare au fost emise 46,1 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, care vor distribuite gratuit actionarilor inscrisi la data de 16 mai.

Compania a obtinut anul trecut un profit net de 4,25 milioane lei (1,25 milioane euro), in crestere semnificativa fata de anul 2005, de 97,6 ori mai mare, cand societatea a obtinut un profit net de 43.465 lei, potrivit datelor citate de NewsIn. Cifra de afaceri a companiei imobiliare a fost anul trecut de 2,177 milioane lei, dubla fata de valoarea pe care societatea a inregistrat-o in 2005, de 1,06 milioane lei.

Compania Imotrust are un capital social de 6,06 milioane lei, divizat in 60,69 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Titlurile Imotrust se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARCV. Capitalizarea companiei este circa 180 milioane lei (aproape 55 milioane euro), aferenta cotatiei de 2,96 lei pe titlu, inregistrata in sedinta de vineri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri