AIG Fond de Pensii vrea sa-si majoreze capitalul social cu aproape 17 milioane lei (4,67 milioane euro) in perioada urmatoare, pana la circa 31 milioane lei (8,54 milioane euro) pentru subventionarea cheltuielilor initiale, a spus Mihai Coca Cozma, directorul general al companiei.
Dupa etapa de validare a aderentilor, inainte de repartizarea aleatorie, AIG Fond de Pensii se afla pe locul al saselea in clasamentul administratorilor de fonduri de pensii private de pe pilonul II (obligatorii), cu 243.290 participanti si 6,10% cota de piata.

In prezent compania are un capital social de 14,08 milioane lei (3,87 milioane euro).

"In viitorul apropiat, intentionam sa majoram capitalul social cu aproape 17 milioane lei", a precizat Mihai Coca Cozma, care a adaugat ca aceasta majorare este una normala pentru o companie care nu a inceput sa inregistreze venituri, deoarece are nevoie de bani pentru a subventiona cheltuielile initiale.
"Aceasta este situatia generala pentru administratorii de fonduri de pensii existenti pe piata", a mai spus seful AIG Fond de Pensii.

Mihai Coca Cozma a mentionat ca AIG Fond de Pensii ocupa a sasea pozitie in piata pensiilor obligatorii mai ales datorita promovarii prin publicitate a companiei, care a condus la o crestere a notorietatii brand-ului AIG in Romania.

Casa Nationala de Pensii (CNPAS) a validat 3,991 milioane de acte de aderare si a invalidat aproximativ 60.000 de cereri de adeziune, din totalul de aproximativ 4,03 milioane de semnaturi raportate pe pilonul II in perioada 17 septembrie 2007 - 17 ianuarie 2008.

CNPAS estimeaza ca intre 300.000 si 500.000 de romani nu si-au ales inca un fond de pensii pe pilonul II.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri