Compania de asigurari Astra-Uniqa va asigura flotaTarom, astfel ca suma totala asigurata a aeronavelor pentru Casco este de 452 milioane dolari, iar limita combinata unica pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti este de 750 milioane dolari.
Astra-Uniqa a castigat licitatia organizata de Tarom pentru atribuirea contractului de servicii de asigurare Casco pentru aeronave civile si piese de schimb si de raspundere civila fata de pasageri, bagaje, marfa, posta, terti.

Contractul a fost atribuit pentru al doilea an consecutiv companiei Astra-Uniqa si include, in plus fata de contratul din anul anterior, asigurarea de reducere a francizei Casco deductibile la aeronave si motoare de schimb. Companiile care au depus oferte pentru asigurarea flotei Tarom pe o perioada de un an au fost Astra-Uniqa, Allianz Tiriac si Omniasig.

Suma asigurata totala pentru asigurarea Casco a aeronavelor este de 452 milioane dolari, iar limita combinata unica pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti este de 750 milioane dolari.
Compania de asigurari Astra-Uniqa a platit la sfarsitul lunii februarie prima transa, in valoare de 5 milioane dolari (aproximativ 12 milioane lei), din despagubirea de 10 milioane dolari pentru daunele produse aeronavei Tarom, avariata pe 30 decembrie anul trecut.

In accidentul de pe pista aeroportului international Henri Coanda Bucuresti din 30 decembrie 2007 a fost implicata aeronava Tarom Boeing 737- 300 asigurata de compania Astra-Uniqa, asigurator al flotei Tarom prin castigarea licitatiei publice finalizate in martie 2007.

Liderul de reasigurare al contului Tarom este Global Aerospace Underwrinting Managers (GAUM), un pool de reasigurare alcatuit din National Indemnity/ Berkshire Hathaway, Munich Re/Great Lakes, Tokio Marine, Mitsui Sumitomo. Acesta, impreuna cu alti peste 20 de reasiguratori internationali specializati in riscuri aviatice, au preluat in proportie de 100% riscurile politei de asigurare pentru aeronavele Tarom. Riscurile au fost plasate prin brokerul de reasigurare Willis, cel mai mare broker de aviatie la nivel mondial.

Astra-Uniqa si-a consolidat pozitia de lider al asigurarilor de aviatie detinuta din 2007 prin reinnoirea contractelor de asigurare cu companiile Romavia, BlueAir, Romaero si Aerostar. Scoala Superioara de Aviatie Civila este de la inceputul lui 2008 un nou client important in portofoliul Astra-Uniqa.

Printre clientii Astra-Uniqa din domeniul aviatiei se mai numara si Aeroportul International Bucuresti– Baneasa "Aurel Vlaicu" si Aeroclubul Romaniei.

Astra a fost infiintata in 1991. Principalii actionari ai companiei sunt Nova Trade, unul dintre cele mai mari holding-uri romanesti si Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari. Astra-Uniqa are un capital social de 55 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri