Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat ratingul \'A-\' pentru credite pe termen lung in valuta al UniCredit Tiriac Bank, cu perspectiva negativa, ca urmare a posibilitatii de sustinere din partea bancii-mama, subsidiara Bank Austria a UniCredit, in caz de nevoie, relateaza Fitch.
Agentia de rating a confirmat, de asemenea, ratingul 'F2' pentru credite pe termen scurt in valuta si ratingul de sustinere '1'.

Fitch a confirmat, totodata, ratingul individual 'D' al bancii, ca urmare a analizei integrale a elementelor ce descriu situatia financiara a UniCredit Tiriac Bank, formata prin fuziunea HVB Tiriac cu UniCredit Romania, potrivit NewsIn.

Ratingurile pentru credite si cel de sustinere ale UniCredit Tiriac Bank reflecta posibilitatea ca banca sa fie sustinuta, in caz de nevoie, de banca-mama, Bank Austria, subsidiara a grupului bancar italian UniCredit. Bank Austria are ratingul 'A', cu perspectiva negativa.

Fitch atrage, insa, atentia ca o modificare a posibilitatii sau a disponibilitatii grupului bancar-mama ar putea afecta ratingul pentru credite pe termen lung si cel de sustinere.

Ratingurile UniCredit Tiriac Bank sunt limitate de plafonul de tara 'A-' si de perspectiva suverana a Romaniei.

Ratingul individual al bancii reflecta profitabilitatea solida a UniCredit Tiriac Bank, calitatea buna a activelor si lichiditatea "confortabila".

Elementele pozitive sunt contrabalansate de unele riscuri asociate cresterii accelerate a creditarii si a ponderii imprumuturilor in valuta, dar si de scaderea nivelului de capitalizare, chiar daca se situeaza inca la un nivel adecvat.

UniCredit Tiriac Bank este a saptea banca din Romania dupa active, cu o cota de piata de circa 5%. Banca este una de tip universal, furnizand servicii si produse diverse pentru populatie si firme.

UniCredit Tiriac Bank a fost formata in urma unei triple fuziuni si este detinuta in proportie de 50,61% de Bank Austria - controlata de grupul UniCredit - care gestioneaza afacerile UniCredit din Europa Centrala si de Est.

Un pachet de 45,06% din actiunile bancii este detinut de Redrum International Investments B.V. si Vesanio Trading Ltd, ambele companii controlate de omul de afaceri Ion Tiriac.

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa, cu active in 22 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri