Piata romaneasca de asigurari va inregistra o scadere in acest an, a declarat presedintele UNSAR, Cristian Constantinescu, care estimeaza pierderi de 100 milioane euro pentru 2008 din activitatea de subscriere la nivel de piata, dupa rezultate tehnice.
Anul trecut, companiile de pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat prime brute subscrise de 8,78 miliarde lei (2,38 miliarde euro), in crestere cu 22,4% fata de 2007.

"Piata de asigurari se va duce in jos. Nu vorbim de crestere in acest an", a spus Constantinescu, citat de NewsIn. De altfel, piata de asigurari a scazut deja in primele doua luni ale acestui an, a mentionat el.

In acest context, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) considera ca firmele de asigurari din Romania au nevoie de un flux de capital de 250 -300 milioane euro in acest an pentru se mentine in marja de solvabilitatea.

CSA crede ca piata de asigurari va creste totusi, chiar daca intr-un ritm sub cel din 2008

Presedintele Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) Angela Toncescu se asteapta la o crestere in acest an, dar intr-un ritm mult mai mic decat in 2008.

"Rascumpararile nu mai reprezinta o problema pentru societatile de asigurari de viata", a spus seful CSA. La sfarsitul lui ianuarie, Toncescu declara ca turbulentele de pe piata financiara s-au manifestat pe piata asigurarilor de viata printr-o crestere semnificativa a numarului de rascumparari in octombrie si noiembrie 2008.

Seful CSA a spus ca "societatile care incheie polite de asigurari de viata trebuie sa munceasca mai mult ca sa convinga asiguratii ca nu trebuie sa-si rascumpere asigurarile, deoarece pierd mai mult prin rascumparare".

"In perioada de criza, o asigurare de viata traditionala e un lucru bun. Acest segment de asigurare, probabil, va inregistra o crestere", a mentionat Toncescu, care crede ca segmentul de asigurari unit-linked (cu componenta investitionala n.r.) ar putea sa nu mai fie atat de atractiv pentru asigurati.

"Companiile trebuie sa-si convinga clientii ca au nevoie in continuare de asigurare, sa isi revizuiasca portofoliile si sa se orienteze catre alte segmente de asigurari, mai putin dezvoltate", a mai spus Toncescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri