Societatea de asigurari Aviva Romania a inregistrat in primul trimestru o scadere a primelor brute subscrise de 17%, pana la 23,98 milioane de lei (5,6 mil. euro) comparativ cu 28,9 milioane de lei, veniturile din primul trimestru al anului precedent.
“Unul dintre cele mai importante canale de distributie al companiei este reprezentat de banci si de aceea rezultatele aferente primului trimestru al anului 2009 au fost influentate in mod direct si negativ de ceea ce se intampla in sectorul bancar. Mediul economic a avut un impact negativ si asupra celorlate canale de distributie si ne asteptam ca pana la finalul anului sa nu se schimbe multe lucruri”, a declarat Shah Rouf, CEO Aviva Romania.

El mai spune ca principalul obiectiv al companiei in acest moment este sa imbunatateasca procesele interne si calitatea serviciilor oferite clientilor pentru a se asigura ca acestia beneficiaza de consiliere si sustinere in aceste conditii economice extreme de dificile si ca vor profita la maxim de ceea ce va urma.

Din volumul total de prime subscrise, aproape jumatate, 12,84 milioane de lei, au provenit din asigurarile de viata de tip unit-linked (cu componenta investitionala) si 11,06 milioane de lei din asigurarile de viata traditionale.

Veniturile din administrarea fondurilor de pensii prin Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA s-au ridicat la valoarea de 685.217 de lei si 113.224 de lei provin de la Aviva Asigurari de Viata.

Pe pilonul 3, al pensiilor private facultative, fondurile administrate de Aviva Asigurari de Viata au active in valoare de 7,31 milioane de lei, iar pe pilonul II al pensiilor private obligatorii, veniturile au inregistrat o valoare totala de 80,47 milioane de lei.

„Segmentul referitor la pensiile private a inregistrat performante mai mari decat ne-am asteptat in primul rand datorita numarului mare de clienti noi. Segmentul de investitii ramane volatil dar ne asteptam ca performantele sa creasca si astfel fondurile noastre de pensii sa ofere participantilor randamente superioare si deci siguranta veniturilor pe care le vor primi la pensie”, spune Rouf.

Numarul de clienti ai companiei a crescut cu 22% pe segmentul de asigurari de viata, iar marja de solvabilitate disponibil a ajuns la 325%.

Aviva a anuntat recent ca vrea sa faca 1.100 disponibilizari in Marea Britanie, in cadrul unui plan de eficientizare a operatiunilor.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri