Porsche Bank, singura banca din Romania specializata in credite auto, a finantat pana la sfarsitul lunii mai 965 de masini, cu 83% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, volumul de finantare aferent acestor contracte fiind de 9,4 milioane euro, spre deosebire de 3 milioane euro, cat finantase in primele cinci luni din 2008.
In prima parte a programului Remat, Porsche Bank a finantat 435 de masini, un numar egal cu cel al masinilor finantate de-a lungul intregului program din 2008. Volumul finantat aferent acestor contracte se situeaza la o valoare de 4,1 milioane euro.

Programul Remat reprezinta 45% din activitatea de creditare a bancii, aceasta transformand prima de casare in avans pentru masini cu valoarea sub 11.800 euro, a declarat directorul executiv al Porsche Finance Group, Kurt Leitner.

Valoarea medie a creditelor auto acordate prin programul Remat a fost de 9.500 euro, iar programul va continua anul acesta cu inca doua etape, releva datele banciii.

Porsche Bank face parte din Porsche Finance Group, care ofera servicii financiare integrate exclusiv pentru cumparatorii de masini apartinand importatorului, printr-o retea nationala de 89 de dealeri. Porsche Leasing Romania, o alta companie a grupului, aproape si-a dublat cota de piata, pana la 18% in primul trimestru al acestui an, ramanand in acelasi timp liderul pietei de leasing auto.

Porsche Finance Group are 164 de angajati in toate cele cinci segmente de afaceri, in timp ce numarul contractelor aflate in portofoliul grupului depaseau 70.500 la sfarsitul lunii mai 2009.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri