Cursul de schimb anuntat de BNR a crescut cu aproape un ban (0,23%), la 4,2239 lei/euro, pe o piata cu volatilitate redusa in prima parte a zilei, urmata de o usoara revenire dupa mijlocul zilei, in ton cu regiunea.
Marti, banca centrala afisase un curs de referinta de 4,2143 lei/euro, potrivit NewsIn.

"Leul a deschis sedinta la cotatii mai ridicate decat cele de marti seara si dupa ce cursul a urcat la un maxim de 4,2240 lei/euro s-a intors usor. Oricum, volumele tranzactionate sunt relativ mici, iar evolutia leului a urmat miscarile monedelor celorlalte tari emergente din regiune", a declarat, pentru NewsIn, un dealer bancar.

Moneda europeana era cotata in primele tranzactii de miercuri la 4,2180 lei, peste nivelul de 4,2150 lei/euro de marti seara, dupa care cursul a urcat la un nivel maxim al zilei, de 4,2240 lei/euro. In a doua parte a zilei, insa, leul a inceput sa recupereze din terenul pierdut, iar la 13:30, bancile cumparau un euro cu 4,2210 lei si il vindeau cu 4,2240 lei.

Monedele din regiune au avut tendinte similare. Astfel, zlotul polonez a pierdut inital teren de la 4,16 la 4,21 unitati/euro, dupa care a revenit in apropiere de 4,19 zloti/euro, iar forintul unguresc s-a depreciat de la 273 la 275 unitati/euro, dupa care a revenit la nivelul din deschidere.

Fata de dolarul american, cursul de referinta anuntat miercuri de BNR a urcat cu peste un ban (0,37%), la 2,9884 lei/dolar, de la nivelul de marti, de 2,9773 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana a avut o evolutie contrara celei inregistrate de monedele emergente din regiune. Astfel, dolarul american s-a apreciat initial de la 1,4170 la 1,4120 dolari/euro, dupa care a pierdut teren pana la 1,4150 dolari/euro.

Dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight din piata monetara se mentin in apropiere de 8%, sub dobanda de politica monetara, de 8,5% pe an.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de miercuri, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,29% pe an, in crestere fata de cel din sedinta anterioara, de 8,20% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a urcat la 8,79% pe an, de la nivelul de marti, de 8,70% pe an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri