Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) organizeaza luni un miting de protest intre orele 11 si 12 in fata sediului central al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), acuzand cresterea "nejustificata a tarifelor RCA", a anuntat asociatia.
Dupa pichetarea sediului CSA, protestatarii vor picheta in Piata Constitutiei, intre orele 13:00 si 15:00, se mai arata in comunicat.

ASSAI atrage astfel atentia asupra "cresterii nejustificate a tarifelor RCA pentru 2010", precizand ca in ultimii cinci ani acestea au crescut de peste patru ori.

"Firmele de asigurari te obliga sa platesti o asigurare obligatorie auto (RCA) care devine an de an din ce in ce mai scumpa, dar nu garanteaza calitatea serviciilor. In acceptiunea noastra, acesta este un abuz care, cu complicitatea CSA prin reglementari si legi permisive, a condus la o degradare fara precedent a serviciilor de despagubire auto", a declarat directorul ASSAI, Cristian Muntean.

ASSAI mentioneaza ca aceasta campanie-protest "nu vizeaza sub nicio forma toti asiguratorii, ci doar pe aceia care, conform petitiilor, sesizarilor depuse, dosarelor de dauna nesolutionate in termen legal, nu au respectat clientul-asigurat ori partenerii (...)".

Muntean sustine ca service-urile auto sunt direct afectate de modul in care unele societati de asigurari despagubesc incomplet, cu intarziere sau deloc cetatenii asigurati.

Campania de protest are ca obiectiv, printre altele, eliminarea fenomenului de abuz asupra asiguratului din partea asiguratorilor rau platnici, stabilirea unui dialog cu reprezentanti ai Parlamentului Romaniei in sensul promovarii unor masuri de imbunatatire a protectiei prin asigurare a romanilor.

CSA: tarifele RCA sunt rodul concurentei in piata

Tarifele politelor RCA sunt stabilite exclusiv de catre societatile de asigurare in baza liberei concurente, sustine arbitrul asigurarilor, ca reactie la acuzatiile aduse de o asociatie a service-urilor auto, care protesteaza fata de cresterea tarifelor, pe care o considera nejustificata, potrivit NewsIn

"Societatile de asigurare isi stabilesc aceste tarife in baza liberei concurente, iar tarifele sunt notificate si nu aprobate de catre CSA", se spune in comunicat.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) acuza la randul ei service-urile auto ca au contribuit la majorarea tarifelor RCA, prin "adaosurile comerciale, enorme, ce pot ajunge la 200-300%, practicate de catre unele service-uri auto", bazandu-se pe declaratiile asiguratorilor.

O alta cauza a majorarii tarifelor RCA consta in cresterea numarului de accidente.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri