Banca Nationala a Romaniei inca mentine intentia Romaniei de a adera la zona euro de la 1 ianuarie 2015, in ciuda dificultatilor din prezent din aceasta zona si a problemelor structurale pe care le are economia romaneasca.
"Nu este vorba de a dorinta, ci este vorba de a putea sa intram in zona euro. Altfel, intrarea in zona euro devine un slogan foarte periculos. Noi suntem in faza in care rebuie sa evaluam daca putem sa facem ceea ce este necesar pentu a intra in zona euro. Consider, in continuare, ca tinta de a adopta euro in 2014-2015 este una pozitiva pentru ca ea functioneaza si ca un catalizator", a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Romania intentioneaza sa adopte euro de la 1 ianuarie 2015, insa trebuie sa reduca deficitul bugetar pana sub 3% din Produsul Intern Brut si sa il sustina sub acest nivel si sa respecte celelalte criterii de convergenta nominala din Tratatul de la Maastricht.

Moneda unica a fost puternic afectata, de la inceputul anului, de criza din Grecia si rezultatele economice inregistrate in zona euro.

"Nu avem motive sa ne uitam la un alt calendar pentru intrarea in zona euro decat cel care prevede orizontul 2015. Eu sper ca o sa fim pregatiti pana atunci din punct de vedere structural cu economia pentru a adera la aceasta uniunea monetara", a subliniat Cristian Popa, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Intrarea unor noi state in zona euro va fi mai dificila in urmatoarea perioada, inclusiv in cazul Romaniei, iar statele care intentioneaza sa adopte euro ar putea fi evaluate mai dur, pe fondul problemelor cu care se confrunta unele state din zona euro, in special Grecia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri