Profitul brut al Piraeus Bank Romania a crescut in primul semestru cu 32% fata de perioada similara a anului trecut, la 21,2 milioane euro, datorita unei usoare reveniri a creditarii la nivelul bancii si intensificarii eforturilor de vanzare a produselor si serviciilor.
"Primul semestru al acestui an nu este, la nivel bancar, cu mult diferit de perioada similara a anului trecut. Nevoia de finantare a clientilor eligibili este in continuare redusa pe fondul prudentei generate de contextul economic chiar daca, la nivelul bancii, s-a simtit o usoara crestere a portofoliului de credite", a declarat Catalin Parvu, directorul general executiv al Piraeus Bank Romania.

El a aratat ca si economisirea este influentata de incertitudinile simtite de potentialii deponenti, precum si de decizia de impozitare a veniturilor obtinut din dobanzi.

"In acest context, pentru a pastra profitabilitatea bancii, am adoptat noi directii strategice care includ dezvoltarea ariei de servicii oferite clientilor si intensificarea efortului de vanzare astfel incat raportul numarului de produse si servicii/client sa fie optimizat", a adaugat Parvu.

Activele administrate de banca au crescut dupa primul semestru cu 6% fata de finele lunii iunie 2009, depasind 2,14 miliarde euro.

Portofoliul creditelor Piraeus Bank Romania a fost caracterizat in prima jumatate a acestui an de o revigorare usoara, inregistrand o crestere de 3% fata de iunie 2009, la 1,6 miliarde euro.

Ponderea creditelor neperformante aflate in portofoliul bancii a avansat la 7,4 %, in timp ce portofoliul de clienti ai bancii a crescut cu 3% comparativ cu prima jumatate a anului trecut, la peste 320.000 de persoane.

"Pe fondul constragerilor economice resimtite de deponenti, precum si din cauza noilor prevederi legislative, volumul depozitelor atrase de banca a inregistrat o scadere de 2% in primul semestru comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, volumul total al depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania s-a situat la finele lunii iunie la aproximativ 1,13 miliarde euro", potrivit comunicatului.

Rentabilitatea capitalului propriu (RoE) s-a situat la 10,5%, in timp ce raportul cost-venituri s-a mentinut la un nivel de 32,5%.
Numarul cardurilor emise de Piraeus Bank Romania a crescut cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 105.750 unitati la sfarsitul lunii iunie.

Piraeus Bank avea la finele lunii iunie o retea nationala compusa din 187 de unitati si 258 de ATM-uri.

Banca este controlata de grupul elen Piraeus, care a anuntat la finele lunii august ca activele detinute in Romania au crescut in primul semestru cu 49% fata de finele anului trecut, la 3,9 miliarde de euro, in contextul majorarii portofoliului de credite de la 1,8 miliarde de euro la 3,4 miliarde de euro.

Grupul Piraeus detine pe piata locala Piraeus Bank Romania, Piraeus Leasing, care activeaza in domeniul serviciilor financiare, Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania, companie specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in asigurari si reasigurari, si Piraeus Securities Romania, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Piraeus Bank Group are in prezent 872 sucursale in Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri