Deficitul bugetului general consolidat a fost de 5,2% din PIB dupa primele 11 luni, potrivit secretarului de stat in Ministerul Finantelor Publice Gheorghe Gherghina, in urcare de la 4,63% la sfarsitul lunii octombrie.
Intrebat cat a fost deficitul preliminat la 11 luni, Gherghina a raspuns "5,2%", fara sa ofere informatii privind veniturile si cheltuielile, dupa cum relateaza Mediafax.

Dupa primele zece luni, deficitul a fost de 23,7 miliarde de lei, in crestere cu 400 milioane de lei fata de luna precedenta, astfel ca raportat la PIB decalajul s-a accentuat usor, de la 4,56% in septembrie la 4,63% in octombrie.

Pentru acest an, Guvernul s-a angajat sa mentina deficitul bugetar sub 6,8% din PIB si sa-l reduca anul viitor la 4,4% din PIB. Pentru finele acestui an, PIB este estimat la 511,58 miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri