Vision Research, producator de camere premium, a lansat prima camera video din lume, Phantom v1610, care filmeaza la 1 milion de frameuri pe secunda (FPS). Cu o astfel de camera, o secventa de 30 de secunde ar dura aproape 28 de ore daca ai vedea-o in slow-motion la standardul de 30 FPS, scrie Gizmodo.com.
Camera va putea fi folosita in secvente care vor sa capteze cat mai bine explozii. Pana in prezent, chiar si camerele performante, nu putea capta complet o explozie C-4, intrucat viteza de detonare este de peste 8.000 de metri/secunda. Cu o camera Phantom v1610, imaginile vor fi insa extrem de detaliate.

Camera are o rezolutie de maxim 16 gigapixeli/secunda, lucru care scade din FPS-uri la filmare in HD. La o rezolutie de 640X480, camera poate fi setata la 43.400 FPS.

Oficialii companiei nu au facut inca public pretul camerei dar, cel mai probabil, va fi extrem de scumpa. Pana la aparitia primelor clipuri realizate la 1 milion de FPS-uri, urmariti acest clip realizat tot cu o camera a companiei Vision Research.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri