Serviciile pentru crearea si dezvoltarea de aplicatii in cloud Windows Azure au cateva sute de clienti, atat companii cu doar cativa angajati, dar si cu mii de dezvoltatori, a declarat pentru wall-street.ro, Zoli Herczeg, manager de dezvoltare a businessului pe segmentul de aplicatii in cadrul Microsoft Romania
„Majoritatea clientilor sunt firme de software, iar in cazul companiilor cu alt profil, realitatea este ca tot departamentele lor de dezvoltare sunt cele care folosesc platforma. Inclinarea puternica a balantei catre dezvoltatori a fost compensata incepand cu vara anului 2012, cand am lansat serviciile de infrastructura din Windows Azure, mult mai atractive pentru profesionistii IT non-dezvoltatori”, afirma Herczeg.

Oficialul Microsoft va vorbi despre solutiile Windows Azure in cadrul ecomTIM, cel mai mare eveniment regional de e-commerce si marketing online. Afla mai multe despre cum poti participa.

In retailul online regasim scenariul perfect pentru solutiile in cloud

Aplicatiile pentru care dezvoltatorii romani folosesc Windows Azure sunt atat de tip site-uri web simple ori de comert electronic, dar si aplicatii de business de tip ERP/CRM ori jocuri.

„Suntem in faza in care problema se pune nu neaparat in a educa dezvoltatorii, ci, mai degraba, in a-i ajuta sa aiba succes cu aplicatiile pe care le dezvolta. In retailul online regasim scenariul perfect pentru solutiile in cloud, fiindca insasi natura unui business de retail este cu suisuri si coborasuri date in principal de campaniile pe care le ruleaza sau de perioadele de calendar. In Romania lucram deja cu un set de retaileri impreuna cu partenerul nostru Zitec, specializat in platforme de retail online in cloud”.

Windows Azure este un serviciu cloud pentru dezvoltarea de aplicatii, iar, astfel, costurile sunt calculate pe modelul „platesti cat folosesti”, adica fiecare client plateste in functie de cat a consumat aplicatia in acea luna.

„Daca aplicatia nu a consumat nimic, nu va plati nimic, ceea ce face calculul de costuri extrem de spectaculos in cazurile aplicatiilor cu varfuri de sarcina punctuale: campanii, afisare de rezultate, vanzare de bilete la evenimente, modelare”, mai spune Zoli Herczeg.

Cloud Computing reprezinta o solutie prin care aplicatiile, tehnologiile si datele sunt disponibile online si astfel se elimina investitiile pentru achizitia si mentenanta hardware. Plata se face pe baza de abonament, in functie de gradul de utilizare a programelor cumparate. Practic, prin cloud computing antreprenorii pot utiliza serviciile si produsele IT pe care si le doresc, dar la costuri mult mai mici. Ajung astfel sa utilizeze produse si servicii pe care inainte doar companiile cu bugete mari de IT si le puteau permite.

Managerul vrea ca in perioada urmatoare sa creasca numarul de cursuri universitare in care este predat Windows Azure si ca Microsoft sa continue sa organizeze semestrial in patru orase din tara seminariile de business.

Herczeg adauga ca isi doreste si ca semestrial 8-10 firme locale de software sa isi lanseze aplicatiile/serviciile in cloud prin programul Windows Azure Marketing Bureau. Producatorul de software organizeaza totodata Microsoft BizSpark, proiect prin care zece start-up-uri romanesti pot beneficia de servicii in valoare de 60.000 de dolari pentru a-si lansa serviciile in cloud.

Microsoft si-a lansat solutiile de cloud computing in Romania incepand cu 2010 si ofera servicii de cloud public, hibrid si privat. In prezent sunt disponibile pe piata locala solutiile Office 365 (solutii de productivitate care contin Microsoft Office 2010, servicii de e-mail si comunicare unificata), Dynamics CRM Online (pentru gestionarea bazei de clienti, este folosit in departamentele vanzari, marketing si servicii), Windows Intune (pentru gestionarea computerelor), Windows Azure (pentru crearea si dezvoltarea de aplicatii) si Private Cloud (servicii de cloud computing care sunt implementate direct de catre clienti).

Sursa foto: Microsoft Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri