Un important comitet din Parlamentul britanic a anuntat joi ca este "socat" de maniera in care guvernul a permis companiei chineze Huawei sa se implice in infrastructura de telecomunicatii a tarii, in urma cu opt ani, fara controale adecvate de securitate, relateaza Financial Times, citat de Mediafax.
Comitetul pentru Informatii si Securitate a cerut modificarea majora a felului in care administratia guvernamentala analizeaza astfel de investitii in viitor.

Criticand aspru maniera in care guvernul a tratat problemele de securitate legate de furnizarea de catre Huawei de echipamente pentru reteaua BT, comitetul si-a exprimat ingrijorarea ca oficiali guvernamentali au decis sa nu informeze si sa nu se consulte cu ministrii intr-un astfel de caz.

Raportul nu formuleaza acuzatii la adresa Huawei, dar ridica intrebari legate de structura proprietatii si managementul grupului, fondat de un fost ofiter al armatei chineze.

Comitetul noteaza ca serviciul de informatii digitale al guvernului are incredere in administrarea retelei de telecomunicatii de catre BT. Serviciul a explicat insa ca echipamentele de telecomunicatii constau in peste un milion de linii de coduri, fiind imposibil de stiut daca exista riscuri de securitate.

Intr-un raport guvernamental se arata ca un atac cibernetic asupra unor echipamente ale Huawei ar fi foarte greu de detectat sau de prevenit si ar putea permite Chinei sa intercepteze sau sa perturbe traficul prin retelele furnizate de Huawei.

La opt ani de la atribuirea contractului catre Huawei, comitetul parlamentar afirma ca nu este convins ca intre timp a avut loc o imbunatatire in procedurile de analiza a investitiilor straine in infrastructura de telecomunicatii a tarii, fapt considerat inacceptabil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri