In cadrul evenimentului dedicat dezvoltatorilor de aplicatii WWDC, Apple a prezentat cele mai noi produse ale companiei. Vedetele au fost cel mai nou sistem de operare mobil iOS, noua generatie a MacBook Air, Mac Pro dar si sistemul de operare pentru echipamentele desktop si portabile - Mac OS X Maverick.
Cu o interfata pastrata inca din 2007, Apple a decis ca in noua versiune a sistemului de operare mobil iOS sa aduca o serie de noi caracteristici care vor veni in sprijinul utilizatorilor cu un design nou si o functionalitate mult imbunatatita.

Apple a prezentat iOS 7, sistemul de operare cu care vor veni echipate viitoarele generatii de iPhone si iPad si care aduce schimbari in primul rand la nivel de design. Practic, in noua versiune a OS-ului, Apple va renunta la designul iconitelor si adancimea culorilor in schimbul unora mult mai simple.

In noua versiune a sistemului de operare iconitele sunt insotite de imagini de fundal dedicate (wallpaper – n.red), care isi pot modifica aspectul cand smartphone-ul este inclinat, functie regasita si pe Android datorita giroscopului.

Mai mult decat atat, Apple a inclus de aceasta data pe iOS si o functie de multitasking prin intermediul careia utilizatorul poate naviga cu usurinta printre ecranele si aplicatiile deschise pe smartphone sau tableta.

Browserul Safari pentru iOS are un nou design si aduce foarte mult cu popularul Google Chrome, Apple introducand posibilitatea de a vizualiza paginile web in taburi, dar dispune si de o functie iCloud Keychain prin care pot fi administrate mai bine parolele.

In plus, Apple aduce o data cu iOS 7 si o functie Air Drop, care este disponibila si pe computerele si laptopurile Mac. AirDrop este de fapt o functie care permite utilizatorilor sa sa imparta fisiere prin intermediul conexiunii wireless pe iOS. Aceasta functie poate fi folosita pentru a accepta fisierele venite de la prietenii din retea sau de la contactele din telefon,



O noutate este reprezentata de aplicatia camerei foto/video. O data cu introducerea noii versiuni, fotografiile si continutul media vor putea fi administrate cu mai multa usurinta prin intermediul Shared Photostreams, optiune similara albumelor de pe Flickr.

Totodata, Siri, programul prin care sunt recunoscute comenzile vocale, va beneficia de posibilitatea de a selecta fie vocea unui barbat, fie una de femeie, aplicatia fiind acum mult mai “documentata” prin intermediul Twitter, Wikipedia si Bing.

Mai mult, AppStore-ul aduce o serie de noutati - cea mai importanta fiind implementarea unei functii de auto-download a aplicatiilor, similara celor din Google Play de pe Android.

Apple aduce imbunatatiri considerabile si pe partea de multimedia. Muzica va deveni mai interactiva, dar si noul serviciul iTunes Radio care va permite utilizatorilor sa asculte posturi radio sau melorii in functie de tema sau de artisti.



Apple nu a uitat in acest an nici pasionatii cailor putere. Compania americana va introduce in noul sistem de operare o functie care ii va ajuta pe soferii de la volan, reprezentantii gigantului american subliniind ca s-au inteles pana acum cu marcile Volvo, Mercedes, Honda, Nissan, Chevrolet, Kia sau Acura.



Analistii sustin ca noua interfata este foarte asemanatoare cu WebOS-ul dezvoltat initial de HP, dar are cateva elemente si din Windows Phone 8.

Sistemul de operare este in prezent disponibil doar pentru dezvoltatorii de aplicatii, versiunea finala a iOS 7 urmand sa apara in toamna, o data cu lansarea viitorului iPhone.

Un nou MacBook Air, Mac Pro si OS X Maverick

La evenimentul WWDC, Apple a prezentat si o serie de dispozitive hardware, asteptate de milioane de fani ai brandului. Apple a prezentat noua generatie de ultrabook-uri MacBook Air - de 11 si 13 inch - despre care oficialii companiei spun ca vor beneficia de performanta crescuta si o autonomie de pana la 12 ore gratie noilor procesoare Intel Haswell.

Desi performanta la nivel hardware a fost mult imbunatatita, Apple s-a incapatanat si nu a adus o rezolutie Retina Display pe noile portabile.

Apple a prezentat de asemenea si noua generatie de calculatoare Mac Pro, complet redesenate si cu o putere de procesare mult imbunatatita. Reprezentantii companiei sustin ca "noul Mac" suporta deja a doua generatie de conectori Thunderbolt, ofera suport pentru imagine 4K si este propulsat de un procesor grafic AMD.

O noutate ar fi aici ca cele mai noi device-uri ale Apple vor fi fost create in fabrica din SUA.

La eveniment a fost prezentat si noul sistem de operare al calculatoarelor desktop si portabile - Mac OS X Maverick.

Una din imbunatatirile aduse Mac OS 10.9 Maverick tine de organizarea fisierelor cu ajutorul tagurilor si al taburilor, ce vor ajuta utilizatorul sa gaseasca mult mai usor fisierele dorite din calculator.

Noul sistem de operare va putea beneficia de notificari similare celor folosite pe iOS. Astfel, utilizatorul va putea trimite mesaje prin diferite servicii fara sa mai fie nevoit sa instaleze un anumit program sau aplicatie, totul fiind disponibil direct in desktop.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri