Amenzile de circulatie pot fi platite acum si la terminalele ZebraPay, retea de terminale de plata de tip self-service. Romanii vor putea sa isi plateasca amenzile de circulatie la peste 900 de puncte de colectare, in orice zi a saptamanii, indiferent de ora, fara niciun comision.

Soferii nu vor mai fi nevoiti sa trimita dovada de plata catre sectiile de Politie care au emis procesul verbal de contraventie, aceaste informatii fiind incluse intr-un raport trimis zilnic catre Directia de Impozite si Taxe din localitatea de resedinta a platitorului.

“Din informatiile pe care le avem, in Romania se dau anual peste 3 milioane de amenzi de circulatie, din care doar 40% sunt incasate. Un motiv ar putea fi faptul ca achitarea lor nu este un proces tocmai la indemana. Serviciul de plata al amenzilor date de Politia Rutiera oferit de ZebraPay, vine in ajutorul soferilor, dar si al autoritatilor. Soferii se vor putea incadra mai usor in cele 48 de ore pe care le au la dispozitie pentru a plati jumatate din minimul amenzii, fapt care i-ar putea motiva sa o plateasca, ceea ce s-ar traduce in incasari mai mari la buget”, a declarat Adrian Badea, CEO ZebraPay.

Terminalele ZebraPay solicita doar numele si prenumele, CNP-ul, numarul de telefon, seria, numarul si data emiterii procesului verbal, localitatea de resedinta si valoarea care trebuie achitata. Fiind in format electronic, dovada platii amenzii poate fi regasita cu usurinta in caz de necesitate.

O alta solutie pentru plata amenzilor o reprezinta aplicatia Auto.ro prin intermediul careia poti achita amenzile, online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri