In luna octombrie a acestui an, numarul utilizatorilor de Internet din Romania a depasit sapte milioane, conform datelor serviciului de monitorizare a audientei pe internet, Trafic.ro, remise NewsIn
Trafic.ro, serviciul de analiza web care monitorizeaza majoritatea site-urilor din Romania, a contabilizat in luna octombrie 26,463,136 vizitatori unici dintre care peste sapte milioane de vizitatori unici au fost din din Romania si aproape 19,5 milioane de vizitatori unici din strainatate.

Audienta activa a Internetului in Romania (romanii care acceseaza Internetul cel putin o data pe luna) a crescut cu aproape 50% (mai exact, 48,4%) fata de inceputul anului, cand, conform aceleiasi surse, se situa la doar 4.737.426 de utilizatori activi.

Dintre vizitatorii din strainatate ai site-urilor romanesti, cei mai multi sunt din Statele Unite (23,68%), Marea Britanie (5,28%), Germania (3,95%), Canada (5,19%), Italia (4,03%), Franta (3,32%). Numarul mare al utilizatorilor din strainatate este dat de vizitatorii site-urilor romanesti care ofera servicii internationale ( precum download, dating), dar si de utilizatorii din diaspora.

La inceputul acestei luni, numarul site-urilor active inscrise in Trafic.ro a depasit cifra de 25.000 subliniind, o data in plus, dinamica din Internetul romanesc.

Serviciul Trafic.ro, lansat in septembrie 2000, este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de marea majoritate a site-urilor din Romania. Acest serviciu este dezvoltat de compania netBridge in cadrul Diviziei de Analiza Web. Din luna mai 2006, serviciul Trafic.ro este certificat de TRUSTe, autoritatea internationala in domeniul bunelor practici de colectare a informatiilor prin Internet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri