Actiunile grupului LG Philips LCD au urcat, vineri, cu peste 5%, deoarece au existat discutii in piata ca actionarul Philips ar putea vinde 14% din producatorul de ecrane plate sud-coreean companiei japoneze Toshiba, informeaza NewsIn
Intr-un raport de cercetare emis vineri un analist de la CJ Investment, Song Myung-sup, a citat informatii publicate de presa, potrivit carora Toshiba ar putea cumpara 14% din LG Philips, procente scazute din pachetul detinut de producatorul olandez, de 32,9%.

"Discutiile despre vanzarea catre Toshiba sunt credibile, deoarece aceasta a investit deja intr-o uzina a LG Philips din Polonia", a spus Song, citat de Reuters, facand referire la o intelegere de 46 milioane dolari, incheiata la sfarsitul lui 2006. "Pe de alta parte, suma citata in raport, de un miliard de dolari, este prea scazuta fata de pretul curent al actiunilor LG Philips si ridica intrebari despre credibilitatea informatiilor", a mai spus acesta.

Actiunile LG Philips s-au apreciat cu pana la 5,6% datorita increderii din ce in ce mai mari ca firma olandeza va gasi un cumparator pentru o parte semnificativa din pachetul de actiuni detinut la LG Philips, ceea ce ar reduce numarul actiunilor tranzactionate pe piata. Actiunile erau, la ultima verificare, in crestere cu 3,5%, pana la 40.300 woni sud-coreeni, depasind indicele bursier principal din regiune, KOSPI, care a scazut cu 1,56%.

Alti analisti au fost surprinsi de faptul ca discutiile despre vanzare s-au centrat pe Toshiba, care nu este intre primii cinci producatori de ecrane LCD si se plaseaza cu mult in urma liderului pietei, Samsung Electronics sau a producatorului-gigant de ecrane cu plasma Matsushita. "S-a spus ca Matsushita este un candidat probabil pentru preluarea actiunilor Philips, asa ca ma mira discutiile despre Toshiba", a spus un manager de fonduri de la Samsung Investment Trust Management, Lim Chang-gue.

"Cresterea recenta a pretului ecranelor este un semn bun pentru perspectivele sectorului de LCD. Prin urmare, daca doriti sa investiti in acesta, este un moment foarte bun sa o faceti", a adaugat acesta. Investitorii se asteptau ca Philips sa gaseasca un cumparator strategic pentru actiuni, la sfarsitul perioadei in care compania era obligata sa isi mentina pachetul.

"Daca actiunile LG Philips LCD cresc peste 45.000 de woni, Philips isi va vinde cu siguranta partea", a spus un analist de la Daiwa Institute of Research, Jae H. Lee.

Compania sud-coreeana LG Electronics detine 37,9% din LG Philips.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri