Orange Romania a lansat serviciile 3,5G (cunoscute si ca 3G+ sau HSDPA), disponibile de luni pentru clientii din zece orase, marind viteza de transfer de date la 3,6 Mbps, iar pana la sfarsitul anului le va extinde in toate orasele resedinta de judet
Serviciul se adreseaza in principal utilizatorilor care acceseaza internetul prin carduri de date pentru laptopuri si prin modemuri USB pentru computere desktop. Abonatii actuali ai serviciului 3G pot opta pentru trecerea la 3G+, la acelasi pret al abonamentului ca mai inainte, caz in care Orange Romania va schimba gratuit in primele doua luni cardurile de date si modemurile USB 3G/EDGE pentru clientii din cele zece orase. Clientii Orange pot de asemenea opta sa foloseasca in continuare tehnologia 3G, beneficiind de tarife mai mici.

Serviciul 3G+ va fi disponibil in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Craiova, Iasi, Oradea, Galati, Ploiesti, precum si in principalele statiuni montane, potrivit companiei. De asemenea, serviciile 3G+ vor fi disponibile si in roaming in 25 de tari europene.

Pana la sfarsitul anului, operatorul va extinde aria de acoperire a noului serviciu in toate resedintele de judet si in principalele statiuni montane.

Serviciul 3G al Orange Romania numara in prezent 400.000 de clienti. Compania isi propune dublarea numarului de clienti 3G pana la sfarsitul anului, potrivit directorului comercial Thierry Millet.

Orange a lansat serviciile 3G in iunie 2006. Tranzitia catre 3,5G a inceput in anul 2005, cand Orange a introdus tehnologia de transfer de date EDGE (numita si 2,75G).

Tehnologia 3,5G (cunoscuta si sub numele de 3G+ sau HSDPA) ofera viteze teoretice de descarcare de fisiere de pana la sapte ori mai mari decat 3G, pana la un maximum posibil de 14 Mbps. La nivel mondial, exista aproape o suta de retele 3,5G. Cele mai multe retele existente ofera viteze de transfer de 3,6Mbps, un numar mai redus de retele oferind viteze de 7,2Mbps. O singura retea 3,5G din lume ofera viteze de pana la14Mbps.

Tehnologia 3,75G reprezinta o imbunatatire a retelei care permite viteze de incarcare (upload) teoretice de maximum 5.76Mbps.

Compania de servicii de telefonie mobila Orange este lider de piata in Romania cu peste 8,2 milioane de clienti la sfarsitul primului trimestru al anului 2007. Orange face parte din grupul France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, care are aproape 160 milioane de clienti pe cinci continente.












Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri