Asociatia de Comunicatii prin Cablu (ACC) sustine ca operatorii telecom sunt sabotati de firmele angajate de municipalitate sa reabiliteze infrastructura Bucurestiului si ii cere primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, sa ia masuri impotriva acestora.
ACC i-a cerut, vineri, intr-o scrisoare deschisa, edilului sef al Capitalei, "sa ia masuri urgente de stopare a sabotajului telecomunicatiilor pe care il realizeaza firmele care executa lucrari de reabilitare a unor strazi din Bucuresti".

Potrivit comunicatului ACC remis vineri, operatorii de cablu, TV si telefonie sustin ca nu pot sa-si avertizeze clientii in legatura cu aceste avarii si nu pot realiza in timp util solutii alternative care sa evite aceste intreruperi. "Suntem consternati de modul in care opereaza aceste firme, care ar trebui sa reabiliteze si nu sa distruga si suntem profund ingrijorati de ceea ce se intampla, avand in vedere ca au fost demarate ample lucrari de refacere a infrastructurii in aproape toate zonele din Bucuresti", a declarat presedintele ACC Radu Petric.

Petrica a precizat ca, desi a solicitat primariei de mai bine de un an sa trateze problema infrastructurii de telecomunicatii cu maxima atentie si sa ofere solutii practice problemelor de amplasare si regimului de autorizare, singura masura pe care institutia a luat-o "a fost inghetarea tuturor autorizatiilor".

Cele mai grave probleme se inregistreaza in zona Obor, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 si pe strada Theodor Pallady. in aceste locatii, din data de 3 iulie, firmele care se ocupa de lucrarile de infrastructura taie cablurile in bucati, in sute de locuri, fiind afectati peste 26.000 de clienti de cablu, internet si telefonie.

ACC numara, in prezent, peste 130 de firme membre care ofera servicii video, internet si telefonie prin cablu, cu peste 3,5 milioane de abonati conectati la retele operate de membrii asociatiei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri