Chiar daca reprezinta doar doua procente din totalul fanilor jocurilor video, jucatorii intensivi scot cei mai multi bani din buzunar (pentru a achizitiona console, PC-uri sau accesorii) decat oricare alt segment. In ultimul trimestru acestia au cheltuit cu sase procente mai mult per individ si cu opt procente mai mult decat jucatorii impatimiti, arata un raport NPD Group.
La inceputul anului 2007 cei mai multi jucatori preferau ca suport hardware PC-ul. Astfel 33% dintre jucatori erau impatimiti ai PC-ului sau foloseau un Mac. Jucatorii secundari pe acest suport reprezentau 22%. Din totalul jucatorilor 20 de procente reprezentau impatitmiti ai consolelor, 15% jucatorii de masa, opt procente sunt copii care se joaca ocazional si doar 2% reprezinta segmentul gamerilor intensivi. Aceste doua procente vin dintr-un total de aproximativ 191 milioane de jucatori si reprezinta circa 3,8 milioane de indivizi, majoritatea cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani, conform datelor obtinute de Anita Frazier, analist NPD Group.

“Jucatorii intensivi au fost intotdeauna un segment pe care s-a focalizat industria de jocuri video pentru ca acestia sunt atat de profund dedicati jocului.”, a completat Frazier. “Potentialul pentru cresterea industriei consta in atragerea altor grupuri mai mari si implicarea lor in jocuri.” a completat insa aceasta. O veste buna pe care o aduce NPD pentru editorii de jocuri este ca si-ar putea creste veniturile din micro-tranzactii (n.r. Utilizatorii platesc doar pentru anumite componente ale jocului ca arme sau eroi unici, muzica, vesminte, masini etc).

Unul din cinci jucatori secundari si mai mult de trei din cinci jucatori intensivi spun ca ar apela la aceasta metoda, pentru care sunt dispusi sa plateasca intre 5,72 si 10,92 dolari in functie de continutul furnizat si de tipul de jucator.

Americanii au chletuit anul trecut 150 de milioane de dolari pentru publicitatea in jocurile ocazionale, fata de 124 milioane de dolari cheltuiti in anul 2005, conform companiei DFC Intelligence si Casual Games Association. Un studiu condus Ipsos arata ca jocurile ocazionale sunt de departe preferatele americanilor, cu mult inaintea shooter-elor, ceea ce creaza oportunitati de investitii pentru mai multe companii, mai ales ca in 2006, numai in Statele Unite au fost descarcate peste 700 de milioane de astfel de jocuri, potrivit lui Ran Cohen, directorul companiei Eyeblaster.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri