IBM intentioneaza sa investeasca anul viitor 1,5 miliarde dolari pentru dezvoltarea si comercializarea de solutii de securitate, urmarind sa faca achizitii de furnizori pentru a-si consolida pozitia pe piata, a declarat un director al companiei
Compania, care a raportat pe al treilea trimestru venituri in crestere cu 7%, la 24 miliarde dolari, considera ca solutiile de securitate sunt un domeniu cheie al cresterii. "Ne indreptam atentia catre o serie de companii in acest moment, asa cum facem in diferite spatii, in domeniul securitatii", a declarat reprezentantul IBM, Val Rahmani.

In urma cu un an IBM a platit 1,23 miliarde dolari pentru a achizitiona compania Internet Security Systems. Rahmani nu a precizat cand IBM va achizitiona o alta companie de securitate, sau daca are in vedere cumpararea de companii de aceeasi dimensiune, sau mai mari.

Politica IBM nu este sa identifice afaceri specifice pe care ar putea sa le cumpere, sa discute despre afacerile de care este interesata sau sa comenteze orice speculatie despre activitatea de achizitii, a adaugat Val Rahmani.

Reprezentantul IBM a mai spus ca aceasta companie are deja o buna acoperire in domeniul securitatii IT, dar intotdeauna este loc de mai bine. "Companiile cele mai atractive de achizitionat sunt cele care pot ajuta IBM sa detecteze viitoare amenintari informatice".

IBM a cheltuit cinci miliarde dolari anul trecut pe achizitii de companii de software, domeniul cel mai profitabil al activitatii companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri