Panasonic Romania urmareste sa vanda in anul financiar 1 aprilie 2008 - 31 martie 2009 cel putin 60.000 de camere foto, cu 50% mai mut decat in perioada similiara a anului precedent si spera ca noua gama lansata recent sa participe la realizarea acestei tintei, sustin reprezentantii companiei.
Managerul de marketing al Panasonic Romania, Bogdan Gheorghiu, anticipeaza ca in anul financiar care se va incheia la sfarsitul lunii martie 2008 compania ar putea inregistra o crestere cantitativa cu 125% a vanzarilor de camere foto, fata de perioada similara a anului trecut.

„Anticipam pentru acest an o depasire a vanzarilor de aparate foto cu circa 125%. Este mai mult decat dublu fata de ceea ce ne propusesem ca target initiat, circa 62%”, a spus Gheorghiu, citat de NewsIn.

Reprezentantul Panasonic sustine ca si pentru anul fiscal care va incepe in aprilie 2008 si se va finaliza la sfarsitul lui martie 2009, compania vizeaza cresterea vanzarilor pe acest segment cu circa 50 de procente, la peste 60.000 de unitati. Potrivit acestuia, aparatele profesionale comercializate reprezinta doar 1% din vanarile de camere foto Panasonic.

Totodata, managerul de marketing al Panasonic Romania mai spune ca vanzarea camerelor foto au o pondere de 11,3% in cifra de afaceri a companiei. Cea mai mare pondere, 43% este detinuta de vanzarea de plasme si LCD-uri.

Reprezentantii Panasonic au declarat anul trecut ca, in anul financiar aprilie 2007-martie 2008, mizeaza pe o cifra de afaceri de 50 milioane euro si tintesc o cota de piata pana la locul intai la vanzarile de camere foto.

Cifra de afaceri a Panasonic Romania pentru anul financiar incheiat la 31 martie 2007 a depasit cu 2,31%, estimarile de 45 milioane de euro, ajungand la 46,043 milioane de euro.

Panasonic a lansat, recent, o noua gama de zece camere foto Lumix, care au ca element de noutate modul Intelligent Auto, ce permite o mai buna stabilizare a imaginii.Toate noile modele dispun de motorul de procesare a imaginii Venus Engine IV de la Panasonic. Dezvoltat sa imbunatateasca si mai mult calitatea imaginii, acest sistem avansat ofera o procesare de semnal imbunatatita si o reducere a zgomotului superioara comparativ cu variantele anterioare, iar la majoritatea modelelor rezolutia a fost marita la 10 megapixeli.

Panasonic se afla pe piata din Romania din anul 1991. Panasonic face parte din concernul Matsushita Electric Industrial cu sediul la Osaka, Japonia. Actiunile companiei Matsushita sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya, New York (NYSE:MC), Euronext Amsterdam si Frankfurt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri