Arobs Transilvania Software, dezvoltator de software pentru aplicatii mobile si distribuitor de dispozitive GPS, tinteste pentru anul in curs o cifra de afaceri de 8 milioane de euro, in crestere de la 5 milioane de euro, cat a inregistrat anul trecut, potrivit managerului general Voicu Oprean.
Arobs a investit 200.000 de euro in lansarea brandului romanesc de sisteme de navigatie Smailo, echipate fie doar cu harta Europei de Est, fie cu harta intregului continent. Compania intentioneaza sa vanda, anul acesta, aproximativ 10.000 de unitati, spune Oprean.

Acesta estimeaza ca piata romaneasca de sisteme GPS se va dubla in 2008 fata de 2007, cand au fost vandute aproximativ 40.000 de unitati. Din punct de vedere valoric, Oprean apreciaza ca anul acesta piata va ajunge, in Romania, la 15 milioane de euro, dupa ce anul trecut s-au vandut sisteme GPS de 10 milioane de euro. Oficialul considera ca anul acesta vor creste vanzarile de GPS prin canalul de retail online cu aproximativ 20%. In anul 2007, retail-ul online a contribuit cu 2,4 milioane de euro, aproape 25%, la vanzarile totale de sisteme de navigare prin satelit.

“Estimam o crestere a pieteti dispozitivelor GPS de cel putin 50% atat pe fondul cresterii detalierii hartilor, cat si intrarii pe piata a unor noi producatori”, a spus Oprean.

Managerul general Arobs a declarat ca isi propune, pentru anul in curs, ca distributia de sisteme GPS sa reprezinte 50% din cifra de afaceri.

“Pentru 2008 estimam o cifra de afaceri de 4-5 milioane euro pe partea de distributie sisteme de navigare si smartphone-uri cu GPS, distributia de GPS reprezentand circa 50% din cifra de afaceri globala a firmei”, a declarat Oprean.

Arobs Transilvania Software este compania care a inceput distributia terminalelor iPhone in Romania, desi distribuitor oficial al produselor Apple in Romania este IRIS, iar americanii au lansat telefoanele doar in cateva tari din lume, oferind exclusivitate anumitor operatori de telefonie mobila.

Voicu Oprean a evitat sa ofere declaratii referitoare la vanzarile de terminale iPhone in Romania, dupa ce declara, anul trecut, ca existau deja comenzi pentru acest terminal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri