Companiile americane cu activitati pe Internet continua sa fie in centrul atentiei partea investitorilor, conform unui studiu initiat de VentureSource.
Investitiile in Internet ale fondurilor de private equity au urcat la 1,59 miliarde de dolari (996 milioane euro) in primul trimestru din 2008, mai mult decat dublul investitiilor raportate anul trecut, in aceeasi perioada a anului, la 776 de milioane de dolari (486 milioane euro).

Cifra afacerilor in acest domeniu a crescut cu 38% in primele trei luni ale acestui an.


Sectorul tehnologic atinge 3,88 de miliarde de dolari (2,43 miliarde euro), cu 20 % mai mult decat s-a investit in primul trimestru din 2007, potrivit VentureSource.


Trendurile in materie de tehnologie Web sunt mass-media care se muta in mediul online, televiziunea prin Internet si portalurile care ofera continut video pe Internet.

In afara acestor tendinte pozitive, exista inca o abundenta de investitori, care se inghesuie sa investeasca in companii care nu pot avea acces la finantare.

In plus, fata de media digitala, se va observa un interes puternic din partea investitorilor pentru companiile de software, ca indeosebi sectoarele open-source, dar si pentru piata de telefonie mobila.

Interesul in crestere pentru start-up-urile din mediul online se bazeaza pe extinderea acestui sector la nivel international, datorita numarului mare al utilizatorilor de Internet, in special din tari precum Brazilia, China, India si Rusia.

O alta zona fierbinte pentru investitorii continua sa fie sectorul energetic, unde 22 de companii au crescut cu 368 de milioane de dolari (230 milioane euro), cu 5% mai mult, comparativ cu primul trimestru din 2007.

In plus, sectorul de sanatate a aratat o slabiciune particulara in primul trimestru din acest an. Firmele venture de capital au investit 1,74 de miliarde de dolari (1,09 miliarde euro) in 142 de case de sanatate, mai putin cu 43% si, respectiv, 19%, fata de primul trimestru al anului trecut, scrie Wall Street Journal.

Odata cu majorarea fondurilor alocate de tot mai multe case de sanatate, aceasta scadere ar putea fi doar temporara.

Mai multi investitori au afirmat ca nu se concentreaza pe factori economici de termen scurt, ci ca sunt in cautare de companii emergente de pe piata, cu care sa dea lovitura in doi- patru ani.

“Investitorii vor continua sa fie influentati de trendurile vechi, in combinatie cu cele ciclice”, sustine William Price, care a renuntat la functia de partener general in cadrul Hummer Winbald Venture Partners, pentru a deveni director executiv la WidgetBox Inc., un start-up care furnizeaza unelte si distribuie online aplicatii Web.

“Acestia evidentiaza un nou termen de volatilitate in cadrul investitiilor, si se concentreaza pe afaceri pe termen lung”, a adaugat acesta.

Investitorii capitalisti au pierdut 6,8 miliarde de dolari (4,2 miliarde euro) in companiile din Statele Unite, potrivit unor date eliberate de Ernst & Young si VentureSource, divizie a Dow Jones & Co., citate de Wall Street Journal.

Afacerile totale din primul trimestru din 2008 sunt cele mai scazut, din 2005, iar nivelul investitiilor a scazut cu 8%, de la 7,4 miliarde de dolari (4,6 miliarde euro), cat se inregistra in ultimul trimestru al anului trecut, si cu 9% in al patrulea trimestru din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri