Cea mai mare companie IT din lume, Hewlett-Packard, isi va reorganiza divizia de unitatea si consumabile, care este cea mai profitabila, pentru a face fata declinului care are loc in dezvoltarea castigurilor.
Tehnologia unitatii de imprimante, care a adus o mare parte din profitul companiei, produce imprimante comerciale si consumabile, ce mentin un profit constant.

Seful diviziei de imprimante a HP, Vyomesh Joshi a declarat ca unitatea compusa din cinci departamente va fi redusa la trei pentru a se adapta mai usor la o piata, in care clientii sunt mai putin increzatori in imprimante. Joshi a declarat ca schimbarile vor fi “sfaramatoare”, dar necesare pentru viitoarea dezvoltare. “HP realiniaza si modernizeaza organizarea” a declarat purtatorul de cuvant Alyson Griffin. Schimbarile vor intra in vigoare la sfasitul veri, informeaza Wall Street Journal.

Schimbarile cele mai importante vor fi inlocuirea celor cinci departamente cu doar trei, unitatiile de imprimante cu laser si imprimante comerciale vor fi unite in una singura, seful unitatii grafice va fi inlocuit, iar unitatiile de imprimate cu cerneala si cea de cartuse se vor uni.

In timp ce divizia de calculatoare a HP pierde bani, profiturile imprimantelor ajuta la mentinerea companiei. Dar de-a lungul anilor, uilizarea din ce in ce mai desa a internetului a dus la o folosire mai redusa a imprimantelor de catre clienti.

In ultimii doi ani, Joshi a vorbit in mod intensiv despre planurile de a lega ultizizarea webului de aceea a imprimantelor pentru clienti, si a incercat sa revanseze o incetinire prevazuta a vanzarilor de cerneala prin dezvoltarea de imprimante industriale.

Recenta schimbare vine sub conducerea directorului executiv HP, Mark Hurd, pentru a reduce costurile si a mari profitul. De la preluarea functiei de CEO in 2005, Hurd a scos compania dintr-o perioada sumbra si a “resuscitat” profiturile, intr-o mare masura prin taierea cheltuielilor si prin concedieri in masa. Divizia de imprimante a eliminat deja mii de locuri de munca din departamentele din Idaho, Oregon si Washington.

Hurd si-a exprimat ingijorarea fata de divizia de imprimante, care a castigat 2,38 miliarde de dolari la sfarsitul primelor doua trimestre din 2007. In conferinta pe care a avut-o luna trecuta cu analistii, Hurd a declarat ca sunt niste cifre care ar putea fi mai bune in viitoarele vanzari de imprimante. Griffin, purtatoarea de cuvant, a mai adaugat ca nu sunt excluse concedieri masive ca rezultat al schimbarilor suportate de companie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri