Dupa ce au cumparat 90% din actiunile producatorului de software ITC Networks, rusii de la Luxoft vor sa preia in totalitate compania romaneasca in urmatorii 4-5 ani, conform declaratiilor lui Dmitri Loschinin, CEO Luxoft.
Restul actiunilor ITCN (10%) sunt detinute, in prezent, de directorul general al companiei romanesti, Doru Mardare.

Mardare are dublu rol in cadrul organizatiei, una din functiile sale fiind cea de country manager al Luxoft pe piata locala, dupa cum declara Dmitry Loschinin, dar si cea de asociat al ITC Networks.

“In ultimii doi ani am inceput sa ne gandim la ce se va intampla cu firma noastra, intrucat ajunsesem intr-un punct in care trebuia sa facem ceva, fie sa ne integram intr-o companie mai mare, care sa fie prezenta pe piata globala, fie sa primim investitii din partea altor jucatori de pe piata”, a declarat, pentru Wall-Street, Doru Mardare.

In ceea ce priveste viitorul companiei ITC Networks, Mardare se mentine pe pozitii si sustine ca nu vor exista schimbari majore la nivelul organizatiei.

Totusi, responsabilitatile directorului general al ITCN se vor extinde, in principal datorita functiilor pe care le va detine acesta.

Pentru moment, directorul general al ITCN nu are in plan sa investeasca banii pe care i-a obtinut in urma tranzactiei cu rusii de la Luxoft, dorind sa ramana la conducerea companiei in continuare, chiar si dupa ce nu va mai detine nici o actiune din cadrul firmei specializate pe industria de telecomunicatii.

In functie de cum vor decurge lucrurile in urmatorii ani, Mardare ia in considerare renuntarea la firma pe care a condus-o in toata aceasta perioada si pornirea unei noi afaceri care sa se axeze pe acelasi domeniu.

“Tinand cont de faptul ca lucrurile nu vor suferi o transformare totala si ca preluarea companiei este benefica din toate punctele de vedere pentru ITCN, nu vad de ce nu ar merge totul bine”, a adaugat Mardare.

Cercetarile realizate pentru extinderea si consolidarea prezentei globale a companiei Luxoft au inceput in urma cu un an, prin analizarea unui numar semnificativ de companii (100) prezente pe piata balcanica, a spus Loschinin.

Aptitudinile pentru telecomunicatii ale noii echipe formate, locatia prielnica (in Uniunea Europeana) si faptul ca impartasesc aceeasi viziune de creatie, va folosi deopotriva companiei Luxoft, dar si clientilor actuali ai ITC Networks. Acestia vor beneficia de metodologii de inalta clasa, de stabilitate financiara si de locatii globale pentru furnizarea serviciilor.

ITCN va deschide anul acesta o filiala la Sibiu. In prezent, compania are 630 de angajati, iar rata de crestere medie anuala a fost de 65% in 2007, iar venitul companiei s-a incadrat la 16 milioane de euro.

Principalii clienti ai ITC Networks sunt IBM, Nortel, Blade Network Technologies, si Avaya.
ITC Networks a fost infiintata in anul 2000, iar principalul obiect de activitate este dezvoltarea de software in regim de outsourcing pentru telecomunicatii, testare de programe software, automatizare de teste, mentenanta si suport. Outsourcing-ul presupune preluarea dezvoltarii unor parti de produs sau a unor proiecte in intregime de la o companie client.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri