In primele doua luni de la lansarea portabilitatii aproape 16.000 de romani au ales sa schimbe furnizorul de telefonie, cele mai multe portari s-au inregistrat pentru serviciile de telefonie mobila.
Au fost inregistrate aproape 25 de mii de cereri de portare, peste 21 de mii pentru numerele de mobil si peste 3.000 pentru numere de fix.

In ceea ce priveste telefonia fixa, pana in prezent au fost portate 1.694 de numere, catre urmatorii operatori: Atlas Telecom - 1, Dial Telecom - 26, Euroweb - 5, GTS - 7, RCS&RDS - 403, Romtelecom - 210, Telemobil - 62, UPC - 425, Vodafone - 555.

In cazul telefoniei mobile, au fost inregistrate aproximativ 14.000 de portari: Cosmote - 5.960, Orange - 4.167, RCS&RDS - 38, Telemobil - 41, Vodafone - 3.778.

„Asa cum anticipam, cele mai multe portari se produc in zona telefoniei mobile. Numarul de cereri inregistrate, ca si numarul de portari efectuate, corespunde estimarilor noastre. Pana acum, numarul maxim de portari permise fiecarui operator pe zi era de 300. Incepand de astazi vom majora aceasta limita progresiv, atat cat va fi necesar, in functie de numarul de solicitari care vor fi inregistrate” , a precizat presedintele ANC Liviu Nistoran(foto).

Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor de telefonie care permite abonatilor sa pastreze numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul de servicii de telefonie. Se pot porta numerele de telefonie fixa, mobila si numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se face doar in cadrul aceleasi categorii (fix-fix, mobil-mobil). Serviciul este disponibil in Romania din 21 octombrie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri