Producatorul de telefoane mobile Nokia va reduce productia fabricii sale principale din Salo, Finlanda, in contextul scaderii cererii pe piata de profil, relateaza Reuters.
Compania planuieste sa reduca costurile anuale ale diviziei sale principale de telefoane mobile cu peste 700 milioane euro (905 milioane dolari) si a anuntat ca va continua sa taie cheltuielile operationale, potrivit NewsIn.

Nokia va disponibiliza temporar toti cei 2.500 de angajati ai fabricii din Salo, prin rotatie. Astfel, aproximativ 20-30% din angajati vor fi diponibilizati in acelasi timp.

Analistii estimeaza ca vanzarile pe piata de profil ar putea scadea cu aproximativ 18% in intervalul ianuarie-martie, in timp ce Nokia ar putea afisa cele mai slabe rezultate trimestriale din ultimii sapte ani, potrivit unui sondaj Reuters.

Cifra de afaceri a unitatii principale a Nokia ar putea scadea cu 31%, afectand profitul grupului, in timp ce profitul operational de baza este asteptat sa scada cu 65%, fata de anul trecut.

Compania finlandeza este prezenta si pe piata romaneasca, unde detine o fabrica la Jucu, in apropiere de Cluj-Napoca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri