Sony Romania, filiala locala a producatorului japonez de electronice, a inregistrat in primul semestru o crestere de 15% pe segmentul de notebook-uri fata de perioada similara a anului trecut, au declarat reprezentantii companiei.
Reprezentantii Sony Romania au declarat ca pentru a doua jumatate a anului isi propun mentinerea pe crestere a vanzarilor de notebook-uri, dar si extinderea cotei de piata, la aproximativ 2%.

“Aceste rezultate se datoreaza faptului ca am inceput bine intr-o perioada in care piata era in cadere”, a declarat Lia Burghelea, directorul de marketing Sony responsabil pentru Europa Centrala si de Sud-Est.

“Romania a avut una dintre cele mai puternice cresteri si se afla in topul primelor trei tari cu cele mai ridicate niveluri ale operatiunilor din zona Europei Centrale si de Est si are un potential foarte mare”, a declarat Taiju Ishikawa, noul manager Sony Romania, care il inlocuieste pe Cristian Moanta.

“Desi am inregistrat o crestere a vanzarilor in Romania, vom incepe o perioada de reorganizare a operatiunilor in contextul crizei, insa acestea nu vor cuprinde disponibilizari in filiala locala care are in prezent 23 de angajati”, a adaugat Ishikawa.

Vanzarile de notebook-uri Sony Vaio au crescut cu 15% in primele luni ale anului, de la 6.000 de unitati cat s-au vandut anul trecut la un pret mediu de 1.200 euro.

“In acest an, prioritatea noastra este zona de retail pentru a ne extinde cota de piata. De asemenea, pentru sfarsitul de an ne propunem noi lansari si imbunatatiri ale liniei de produse care sa ne confere in continuare o pozitie buna in piata”, a declarat Lia Burghelea.

De asemenea, Ishikawa a declarat ca se asteapta la profit si in acest an si la o crestere pe toate segmentele de produse.

"Pozitia companiei in Romania, la care se adauga lantul puternic de parteneri, ne-a ajutat sa ne mentinem pozitia si chiar sa crestem vanzarile in prima jumatate a anului”, a declarat Ishikawa.

Sony Romania a lansat noua serie de notebook-uri Vaio din gamele multimedia, business si lifestyle.

Noua serie Sony Vaio FW41 este dedicata iubitorilor de divertisment, in timp ce modelul AW31 este dedicata impatimitilor de fotografie. Pentru segmentul de business Vaio vine in sprijinul oamenilor de afaceri cu modelele Z41 dotat cu sistemul de operare Windows Vista cu o conectivitate rapida si o autonomie prelungita a bateriei. De asemenea, Vaio mai aduce in Romania noua serie CS31, care ofera o paleta cromatica dedicata consumatorilor stilati. Preturile pentru astfel de modele variaza intre 4.200 lei si 10.700 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri