Apple a anuntat ca Schmidt a semnat un acord reciproc de separare cu grupul IT, dupa ce Google a patruns in noi piete care concureaza direct cu iPhone si cu sistemul de operare Mac.

“Eric a fost un membru al conducerii important pentru Apple, investind timpul, talentul, pasiunea si inteligenta pentru a ajuta la succesul Apple”, a declarat directorul executiv al Apple, Steve Jobs. “Din nefericire, dupa ce Google a patruns in zone in care Apple actiona deja, cu Android si acum cu sistemul de operare Chrome, eficienta lui Eric ca membru din board-ul Apple va fi redusa simtitor”, a adaugat Jobs.

Schmidt a recuzat participarea sa la intalnirile Apple, cand conflictele de interese sau orice alte discutii legate de Google au aparut. Jobs a anuntat ca Schmidt nu a vrut sa participe la un numar mai mare de intalniri, dupa ce Google a anuntat luna trecuta ca vrea sa patrunda in sfera sistemelor de operare.

In luna mai, Departamentul American de Justitie a inceput o ancheta in cadrul celor doua companii, panand directoratele sub incidenta Legii Antitrust.

Schmidt este CEO Google din anul 2001 si se afla in boardul Apple din august 2006.

CEO al Google se alatura consiliului director al Apple

CEO al Google se alatura consiliului director al Apple