Grupul franco-american Alcatel-Lucent, cel mai mare furnizor de retele de telefonie fixa, va plati 137,4 milioane de dolari (102,5 milioane de euro) si va schimba unele proceduri interne pentru a evita acuzatiile SUA pentru dare de mita in Costa, Taiwan si Kenya, in urma finalizarii unei anchete incepute in urma cu sase ani, scrie Bloomberg.
Printr-un acord de principiu, Departamentul de Justitie al SUA va amana punerea sub acuzare a Alcatel pentru incalcarea prevederilor din Foreign Corrupt Practices Act (FCPA), o lege americana anti-mita.

Trei subsidiare ale companiei- Alcatel Lucent Franta, Alcatel-Lucent Trade si Alcatel Centroamerica – se vor declara vinovate pentru incalcarea acestora.

Compania cu sediul la Paris va intra de asemenea intr-o perioada de proba de trei ani si va fi supravegheata de o autoritate anti-coruptie din Franta.

In mijlocul investigatiei s-a aflat Christian Sapsizian,un executiv al Alcatel care in 2007 a recunoscut ca a oferit mita oficialilor costaricani pentru a obtine contracte in domeniul telefoniei mobile, scrie agentia Reuters.

De asemenea, sunt anchetate cazurile unor angajati ai filialei Alcatel din Taiwan despre care autoritatile americane banuiesc ca au influentat licitatiile unor contracte de cale ferate din aceasta tara.

Pe de alta parte, autoritatile din Franta investigheaza cateva acuzatii de coruptie in privinta filialelor Alcatel din Kenya, Polinezia Franceza, Nigeria si Costa Rica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri