Grupul american Apple a afisat un profit net peste asteptari pentru al doilea trimestru din 2010, rezultatele fiind sustinute de vanzarile de telefoane iPhone.
Apple a inregistrat in al doilea trimestru, ce s-a incheiat la 27 martie, un profit net de 3,07 miliarde dolari, sau 3,33 dolari/actiune, fata de 1,62 miliarde dolari, sau 1,79 dolari/actiune, in aceeasi perioada a anului trecu, relateaza Boursorama conform NewsIn.

Analistii estimau un profit net de 2,45 dolari/actiune.

Grupul a vandut in al doilea trimestru 8,75 milioane de telefoane iPhone, in crestere cu 131% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Apple a mai vandut 10,98 milioane de iPod-uri si 2,94 milioane de computere Macintosh, cu 33% mai multe fata de al doilea trimestru din 2009.

Cifra de afaceri a crescut cu aproape 50%, la 13,5 miliarde dolari, in contextul in care analistii anticipau o cifra de afaceri de 12,04 miliarde.

"Este incredibil. Grupul a depasit estimarile. Vanzarile iPhone au fost la fel de bune ca cele din perioada Craciunului", a declarat Shaw Wu, analist in cadrul Kaufman Bros.

Rezultatele trimestriale ale Apple au depasit de fiecare data estimarile analistilor in ultimii doi ani. Pentru al treilea trimestru, Apple prevede un profit net de 2,28-2,39 dolari/actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri