Tarile din G7, grupul celor mai industrializate natiuni ale lunii, au intervenit impreuna, vineri, pe piata valutata, prima oara in peste zece ani, pentru a preveni aprecierea yenului, care pune in pericol redresarea economiei Japoniei dupa cutremur, transmite Bloomberg.
Interventia a fost inceputa de Japonia si a fost urmata de bancile centrale din celelelte state membre, ceea ce a dus la cea mai mare depreciere a yenului fata de dolar din 2008, transmite Mediafax.

Ministrul adjunct de Finante din Japonia, Fumi Hiko Igarashi, spera ca actiunea sa plafoneze rata de shimb yen/dolar.

Ministrii de Finante din G7 au afirmat intr-un comunicat comun, dupa o teleconferinta, ca vor acorda Japoniei tot sprijinul necesar.

Banca centrala din Japonia a reiterat angajamentul de a promova o relaxare puternica a politicii monetare, pentru a reduce riscul de intrare in recesiune.

La ora 12:36 GMT, yenul era cotat la Londra in scadere cu 3,1%, la 81,36 unitati pentru un dolar, comparativ cu un maxim de dupa al doilea razboi mondial de 76,25 unitati pentru un dolar, atins joi.

Yenul s-a depreciat cu 4% fata de euro, la 115,04 unitati.

Indicele Nikkei 225 a inchis in crestere cu 2,7%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri